Mateo Kovacic
Mateo Kovacic

Înainte de Cehia – Croaţia, Mateo Kovacic s-a înţeles cu AS Roma

Înainte de meciul Cehia - Croaţia, presa spaniolă anunţă la unison că Mateo Kovacic va fi împrumutat de Real Madrid pentru un sezon la AS Roma.
Articol scris de Florin Codreanu
16 iunie 2016

Înainte de meciul Cehia – Croaţia programat vineri 17 iunie, presa spaniolă şi cea italiană anunţă la unison că mijlocaşul croat Mateo Kovacic a ajuns la înţelegere cu gruparea AS Roma, unde ar urma să fie împrumutat de Real Madrid pentru un sezon. Talentatul jucător croat va avea misiunea de a-l înlocui pe bosniacul Miralem Pjanic, transferat între timp de Juventus Torino.

Kovacic (22 de ani) a fost cumpărat vara trecută de Real Madrid la îndemnul antrenorului Rafa Benitez, proaspăt numit pe-atunci în funcţia de antrenor principal la actuala câştigătoare a Ligii Campionilor. Mateo n-a reuşit însă să se integreze corespunzător în echipa blanco, nici în primele şase luni cu Rafa Benitez, nici după plecarea acestuia şi sosirea lui Zinedine Zidane.

Croatul a bifat 34 de meciuri sezonul trecut pentru Real Madrid, dintre care 25 de jocuri în Primera Division, alte 8 în Uefa Champions League şi unul în Cupa Spaniei, însă minutele acumulate sunt destul de puţine: 1414. Kovacic a marcat un singur gol şi a pasat în două rânduri decisiv pentru Real Madrid în sezonul 2015-2016, dar nu este considerat o dezamăgire pe Santiago Bernabeu. Cotidianul madrilen ABC susţine că Mateo Kovacic este un proiect serios de viitor pentru gruparea blanco, dar care are nevoie de minute, pe care din păcate nu le poate primi în mod suficient în actuală echipa a lui Zinedine Zidane. Borussia Dortmund sau Juventus Torino s-au arătŞat şi ele interesate de situaţia mijlocaşului croat, însă conform italienilor de la Gazzetta dello Sport, câştig de cauza a avut AS Roma şi Directorul său sportiv, Walter Sabattini, care a reuşit să-l convingă în cursul zilei de marţi pe Kovacic să accepte sezonul de împrumut pe Olimpico.

Aflat în cantonamentul echipei reprezentative a Croaţiei din Franţa, Kovacic a refuzat să comenteze viitorul său şi pare concentrat pe parcursul echipei sale naţionale la turneul final: „Tot ceea ce contează în acest moment pentru mine este să facem o treaba bună la Euro 2016. Despre viitorul meu citesc în ziare, ceea ce nu-mi convine, însă experienţa prioritară pentru mine acum este turneul final”.Comentarii