Vicente Del Bosque, selecţionerul Spaniei
Vicente Del Bosque, selecţionerul Spaniei

Iker Casillas sau David de Gea? Del Bosque nu s-a hotărât

Selecţionerul Vicente del Bosque a răspuns la principalele întrebări în legătură cu naţionala Spaniei, înainte de amicalul de astăzi cu Georgia.
Articol scris de David Petre
7 iunie 2016

Selecţionerul Vicente del Bosque a declarat că încă nu a decis cine va fi portarul titular al Spaniei în meciurile de la EURO 2016. David de Gea a avut un sezon constant la Manchester United şi are argumente să spere că a venit rândul său să apere la un turneu final, însă tehnicianul nu pare încă dispus să renunţe la Iker Casillas, un goalkeeper cu multă experienţă dar care vine după un sezon mai puţin reuşit la FC Porto.

„Posibil ca De Gea să joace în amicalul cu Georgia. Iker a făcut-o în meciul cu Coreea de Sud şi asta e tot ce vă pot spune sigur până acum. Încă nu trebuie să am decizia luată. Mai sunt câteva zile şi vom vedea”, a declarat, enigmatic, tehnicianul.

În schimb, Del Bosque sugerează că Nolito ar putea fi titular în naţionala Spaniei la EURO: „Este aici pentru că vine după un sezon foarte bun şi pentru că este un specialist în bandă. Nu sunt mulţi jucători cu caracteristicile sale. Este şi foarte util pe plan defensiv, fiindcă oferă un sprijin consistent fundaşului lateral. Este o bună soluţie pentru poziţia sa”.

Întrebat dacă Spania va miza pe un cuplu Busquets – Bruno Soriano la mijlocul terenului, selecţionerul a răspuns: „Este o variantă pe care am luat-o în calcul ca soluţie de avarie sau pentru anumite momente ale turneului. Cei doi se pot complementa perfect şi am mare încredere în ei”.

Del Bosque a comentat şi starea fizică a lui Alvaro Morata, jucător care a acuzat în ultimele zile probleme musculare: „Este în mâinile medicilor. Face eforturi să fie la 100%, s-a antrenat separat câteva zile dar a revenit alături de grup. Sperăm să fie deplin refăcut la startul competiţiei”.Comentarii