Igor Denisov, Rusia
Igor Denisov, Rusia

Igor Denisov nu va putea evolua la Euro 2016

Igor Denisov a suferit o accidentare musculară în meciul pe care Rusia l-a disputat cu Serbia şi a devenit astfel indisponibil pentru Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
6 iunie 2016

Mijlocaşul Igor Denisov a suferit o accidentare în cursul meciului disputat ieri de Rusia şi încheiat la egalitate cu Serbia, scor 1-1, devenind astfel indisponibil pentru Campionatul European 2016 din Franţa.

Jucătorul în vârstă de 32 de ani al celor de la Dinamo Moscova a fost nevoit să părăsească terenul de joc în minutul 51 după ce a acuzat o problemă musculară şi a fost înlocuit de Deni Glushakov, iar controalele medicale efectuate ulterior au confirmat gravitatea accidentării şi au pus capăt speranţelor mijlocaşului defensiv de a evolua la Euro 2016. O accidentare care complică şi mai mult situaţia pentru selecţionerul echipei naţionale a Rusiei, Leonid Slutsky, aflat deja în imposibilitatea de a se baza pe un alt mijlocaş central important, Alan Dzagoev accidentat luna trecută. Atât Igor Denisov, cât şi Alan Dzagoev au evoluat constant de-a lungul campaniei de calificare la Campionatul European 2016, dar acum Rusia va trebui să găsească soluţii noi. Totuşi, selecţionerul Leonid Slutsky preferă să se concentreze pe aspectele pozitive înainte de meciul cu Anglia, care va avea loc sâmbătă:

„Abia începusem să reconstruim după ce am aflat de indisponibilitatea lui Dzagoev, iar acum va trebui să reconstruim fără a mai avea la dispoziţie niciun meci amical până la Euro 2016. Dar toate aceste dificultăţi nu vor face decât să unească echipa. Eu rămân optimist şi sunt convins că vom evolua cu şi mai mult entuziasm şi spirit de grup.” – a precizat selecţionerul echipei naţionale a Rusiei, Leonid Slutsky, citat de site-ul espnfc.co.uk.Comentarii