Hugo Lloris, Franţa
Hugo Lloris, Franţa

Hugo Lloris, înainte de Franţa – România: „Este important să începem cu o victorie”

Portarul echipei naţionale a Franţei, Hugo Lloris, a discutat despre meciul cu România din cadrul grupei A de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
10 iunie 2016

Franţa este considerată a se număra printre principalele favorite la câştigarea Campionatului European 2016, însă pentru căpitanul Hugo Lloris acest aspect nu este relevant înainte de meciul cu România, care va avea loc în această seară, pe Stade de France. Deşi traversează o formă bună, cu 13 goluri marcate în ultimele patru meciuri, reprezentativa ţării gazdă de la Euro 2016 nu a disputat decât partide amicale de la înfrângerea suferită cu Germania în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, astfel că Hugo Lloris atrage atenţia asupra importanţei confruntării cu România:

„Aşteptările sunt mari, suntem conştienţi de importanţa acestui meci şi de necesitatea de a începe Euro 2016 într-o manieră pozitivă.” – a declarat portarul celor de la Tottenham Hotspur, în cadrul conferinţei de presa susţinută ieri – „Am disputat numai meciuri amicale de-a lungul ultimilor doi ani, ceea ce a avut multe aspecte utile, dar acum lucrurile vor fi diferite şi mult mai dificile. Nu am făcut nimic până acum, aşadar nu ne considerăm favoriţi, deoarece nu am demonstrat nimic în comparaţie cu Germania sau Spania, dar faptul că vom evolua pe teren propriu ne oferă un mic avantaj pe care vom încerca să îl valorificăm.” – a adăugat Hugo Lloris, care a adunat 73 de prezenţe în tricoul echipei naţionale a Franţei, pentru care a debutat în 2008.

În vârstă de 29 de ani, Lloris s-a dovedit unul dintre cei mai buni portari din Premier League în stagiunea recent încheiată şi se pregăteşte acum pentru meciurile de la Euro 2016, competiţie pe care o consideră a fi „cea mai importantă din cariera noastră. Dacă îi veţi întreba pe colegii mei de echipă vă vor răspunde la fel. Atât timp cât vom aborda Campionatul European cu acest spirit, cu dorinţa de a câştiga orice duel pe teren, nu am nicio îndoială asupra faptului că ne putem adjudeca trofeul.” – a concluzionat portarul echipei naţionale a Franţei.Comentarii