Hugo Lloris
Hugo Lloris

Hugo Lloris înainte de Franţa – Irlanda: „Irlandezii nu vor ţine cont de acel eveniment din 2010”

Portarul naţionalei Franţei consideră Irlanda un adversar periculos în meciul din optimile de finală EURO 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
25 iunie 2016

Hugo Lloris, portarul titular al Franţei la turneul final Euro 2016, şi-a avertizat coechipierii că naţionala Irlandei va miza pe oportunitatea de a elimina naţionala Franţei de la turneul final în primul rând datorită ambiţiei jucătorilor lui O’Neill, nu neapărat din cauza evenimentului din 2010, atunci când Franţa a lăsat acasă Irlanda în urma barajului şi a unui gol marcat după un henţ evident de Thierry Henry: „Este mult mai periculoasă ambiţia lor de a arăta că pot să ne scoată pentru că sunt buni, decât acel gol de acum câţiva ani” a spus Lloris într-o conferinţă de presă.

„Eu nu cred că irlandezii vizează revanşa, ceea ce s-a întâmplat atunci face parte din trecut, este deja o poveste veche. Partida de mâine se joace la Campionatul European din 2016, e o diferenţă de şase ani, mulţi dintre jucători n-au trăit acel eveniment pe teren. Irlanda e periculoasă pentru că este o echipa bună şi pentru că are şansa să joace în sferturile de finală dacă ne elimină pe noi” a adăugat portarul lui Tottenham.

„Meciul de mâine este o şansă importantă pentru noi, mai ales că jucăm acasă. Nu suntem indestructibili, am observat asta şi în grupă şi probabil că au văzut şi ei acest detaliu. Este o şansă în plus şi pentru irlandezi să găsească în acest amănunt motivaţia de a trece mai departe. N-am niciun dubiu că vor fi concentraţi pe astfel de detalii, nu pe trecut. Suntem însă pregătiţi şi sper să oferim o replică pe măsură şi să ne facem fericiţi suporterii. Avem mult respect pentru echipa naţională a Irlandei, i-am urmărit. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat cu Belgia, Irlanda a jucat bine împotriva Suediei şi împotriva Italiei. Ştim la ce să ne aşteptăm de la ei, dar vreau să mergem mai departe şi sunt convins că la finalul partidei noi vom fi cei care vom sărbători” a mărturisit portarul francez.

Indiferent de deznodământul jocului, pentru Hugo Lloris, meciul contra Irlandei are o încărcătură specială întrucât va fi al 55-lea joc în care portarul lui Spurs va evolua pentru echipa reprezentativă în calitate de căpitan. Lloris adună 75 de selecţii la echipa reprezentativă pentru care a debutat în 2008, an în care s-a impus ca titular în poarta echipei Olympique Lyonnais.Comentarii