Roy Hodgson, selecţionerul Angliei
Roy Hodgson, selecţionerul Angliei

Hodgson: „Încântat de duelul cu Ţara Galilor de la Euro 2016”

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, a discutat despre confruntarea cu Ţara Galilor de la Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
17 decembrie 2015

Selecţionerul echipei naţionale a Angliei, Roy Hodgson, se arată entuziasmat de duelul cu Ţara Galilor de la Euro 2016, în urma tragerii la sorţi care a stabilit că cele două reprezentative vor evolua în aceeaşi grupă la turneul final de vara viitoare.

Anglia va înfrunta naţionala condusă de Chris Coleman în al doilea meci din cadrul grupei B de la Euro 2016, programat a se disputa pe 16 iunie, iar englezii vor spera să continue seria rezultatelor pozitive în faţa adversarului său, care nu s-a mai impus din 1984. Însă oamenii lui Roy Hodgson vor trebui să nu subestimeze Ţara Galilor, care de-a lungul preliminariilor a impresionat, reuşind, printre altele o victorie cu Belgia, aflată momentan pe primul loc în clasamentul UEFA. Hodgson este conştient de valoarea rivalilor şi va trebui să se concentreze mai ales pe blocarea lui Gareth Bale, autor a şapte goluri în preliminarii:

„În ceea ce mă priveşte sunt nerăbdător să disputăm acest meci şi sper ca echipa mea să se prezinte la acel moment în formă bună, la nivelul pe care mi-l doresc. Unul dintre lucrurile care trebuie să ne preocupe în mod prioritar este limitarea lui Gareth Bale, dar am deja în minte câţiva jucători capabili să îndeplinească aceste sarcini.” – afirmă selecţionerul englez.

Anglia va înfrunta de asemenea Rusia şi Slovacia la turneul final din Franţa, iar fostul antrenor al celor de la Fulham nu subestimează potenţialul celor două naţionale, care la rândul lor şi-au obţinut calificarea directă la Euro 2016: „Trebuie să respectăm toţi adversarii. Slovacia este o reprezentativă care îmi place foarte mult, am admirat parcursul lor din cadrul preliminariilor. Rusia de asemenea este o echipă pe care am întâlnit-o de-a lungul carierei mele, au avut parte de o revenire fantastică în preliminarii şi vor fi foarte periculoşi cu siguranţă.” – concluzionează Roy Hodgson.Comentarii