Jordan Henderson ar putea rata EURO 2016 după accidentarea suferită în meciul cu Dortmund
Jordan Henderson ar putea rata EURO 2016 după accidentarea suferită în meciul cu Dortmund

Henderson şi Wilshere, cursă contra cronometru pentru prezenţa la EURO

Jordan Henderson ar putea rata EURO 2016 după accidentarea suferită în meciul Dortmund - Liverpool. Jack Wilshere a revenit pe teren după 10 luni.
Articol scris de David Petre
16 aprilie 2016

Accidentarea suferită de Jordan Henderson în manşa tur a sferturilor de finală Europa League contra Borussiei Dortmund ar putea compromite şansele căpitanului lui Liverpool să joace la EURO 2016. Un comunicat oferit de clubul englez a confirmat că jucătorul are probleme la ligamentele încrucişate de la genunchiul stâng, iar perioada de recuperare ar fi de 6-8 săptămâni, în condiţiile în care selecţionerul Roy Hodgson va prezenta lotul pentru Campionatul European pe 12 mai, deci peste doar o lună.

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, este însă încrezător că fotbalistul său va fi refăcut la timp pentru a evolua la EURO şi spune că aceasta s-ar putea întoarce pe teren chiar înainte de finalul sezonului în Premier League. „Accidentarea este serioasă, dar nu atât de serioasă încât să nu putem spera că va prinde un joc sau două în campionat şi, desigur, Campionatul European”, a declarat tehnicianul pentru site-ul oficial al clubului. „Vom face totul pentru el şi, bineînţeles, pentru noi înşine, ca refacerea lui să decurgă cât mai rapid cu putinţă”.

Jordan Henderson a fost titular în naţionala Angliei în primele şase meciuri din campania de calificare la EURO 2016, dar le-a ratat pe ultimele patru din cauza unor probleme medicale. În cele 450 de minute disputate a oferit o pasă de gol pentru Danny Wellbeck, în meciul de pe teren propriu cu Lituania.

Un alt mijlocaş aflat într-o cursă contra cronometru pentru a-l convinge pe Roy Hodgson că poate fi util Angliei la Campionatul European este Jack Wilshere, revenit recent pe gazon după o accidentare suferită în urmă cu zece luni, care l-a împiedicat să joace vreun minut pentru Arsenal în actuala stagiune. Fotbalistul a bifat 10 minute pentru echipa de tineret a Tunarilor şi şi-a manifestat speranţa că va putea ajunge în topul formei fizice în timp util pentru a merge la EURO.

„Acesta este obiectivul”, a declarat el. „Am mai spus că doresc să merg la Campionatul European, iar primul pas este să revin printre titulari la Arsenal. Am nevoie de minute în care să îl pot convinge pe selecţioner că pot fi de ajutor. A fost o senzaţie fantastică să pot juca din nou. Ştiu că mai am mult de muncă, încă nu sunt pregătit pentru prima echipă, dar am făcut un pas mare în ceea ce priveşte pregătirea fizică. Nu se rezumă însă totul la lucrul individual, ci este important să fiu pregătit pentru competiţie, să intru în jocul colectiv şi să îmi ajut colegii”.

Anglia face parte din Grupa B, alături de Rusia, Slovacia şi Ţara Galilor.Comentarii