Eden Hazard, Marc Wilmots (Belgia)
Eden Hazard, Marc Wilmots (Belgia)

Hazard avertizează Belgia: „Trebuie să fim mai eficienţi la finalizare”

Căpitanul Belgiei, Eden Hazard, a discutat despre meciul amical încheiat la egalitate cu Finlanda, penultimul test de verificare înainte de Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 iunie 2016

Eden Hazard a subliniat necesitatea ca Belgia să dovedească mai multă eficienţă şi mai mult pragmatism la finalizare pentru a avea parte de un parcurs lung la Campionatul European 2016. Căpitanul echipei naţionale în vederea turneului final din Franţa a evoluat pe toată durata meciului disputat ieri pe teren propriu cu Finlanda şi încheiat la egalitate, scor 1-1, cu un gol marcat de atacantul Romelu Lukaku în minutul 89 care a evitat o înfrângere surprinzătoare. Deşi a avut 35 de tentative la poarta apărată de Lucas Hradecky, selecţionata belgiană a reuşit un singur gol, ceea ce poate reprezenta un motiv de îngrijorare pentru Marc Wilmots, înainte de turneul final din Franţa:

„Consider că am făcut un meci bun.” – a declarat jucătorul lui Chelsea, intervievat la microfonul RTBF – „Ne-am creat multe ocazii şi am avut alte multe atacuri periculoase. De partea cealaltă, Finlanda a fructificat singura şansă de gol, aşadar acestea ar fi singurele aspecte negative, faptul că am primit gol la unica ocazie a adversarului şi numeroasele ratări ale noastre, înainte de marcarea golului pe final. Trebuie să fim mai eficienţi la finalizare, însă avem foarte mulţi jucători capabili să facă diferenţa, ceea ce probabil sperie adversarii, care astfel preferă să abordeze jocul într-o manieră mai defensivă. Vom analiza această situaţie până la meciurile de la Campionatul European.” – a adăugat mijlocaşul ofensiv în vârstă de 25 de ani.

Hazard a negat de asemenea faptul că oboseala acumulată după partida disputată sâmbătă cu Elveţia ar putea fi unul dintre motivele rezultatului modest cu Finlanda: „Am jucat contra Elveţiei în urmă cu câteva zile, dar trebuie să avem capacitatea de a susţine un ritm intens şi de a avea evoluţii solide la intervale scurte de timp. Însă nu sunt preocupat în vederea meciurilor de la Euro 2016. Finlanda a intrat pe teren preocupată mai ales să nu primească gol, au avut tot timpul cel puţin cinci oameni în apărare şi a fost dificil pentru noi să gasim spaţiu în aceste condiţii.” – a concluzionat mijlocaşul ofensiv al lui Chelsea şi al naţionalei Belgiei.Comentarii