Gylfi Sigurdsson, Islanda
Gylfi Sigurdsson, Islanda

Gylfi Sigurdsson, pregătit de duelul cu Harry Kane la meciul Anglia – Islanda

Mijlocaşul Gylfi Sigurdsson a discutat despre meciul pe care Islanda îl va disputa în optimile de finală ale Campionatului European 2016, cu Anglia.
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 iunie 2016

Gylfi Sigurdsson este singurul jucător din lotul echipei naţionale a Islandei care evoluează în Premier League, iar meciul cu Anglia din cadrul optimilor de finală ale Campionatului European 2016 va reprezenta ocazia ideală de a se reîntâlni cu foştii săi colegi de la Tottenham, Kyle Walker, Danny Rose şi Harry Kane. Atacantul englez a devenit unul dintre oamenii de bază ai echipei după plecarea lui Sigurdsson la Swansea în 2014, însă mijlocaşul islandez nu se arată surprins de progresul enorm făcut de Harry Kane, căruia îi admiră mentalitatea, talentul şi conduita etică:

„Era foarte concentrat pe obiectivele pe care şi le stabilea. Este un băiat modest, cu picioarele pe pământ şi cu o foarte mare plăcere de a juca fotbal. Cred că aceste aspecte au fost esenţiale pentru succesul său. Nu a primit o şansă importantă până în urmă cu câţiva ani, dar s-a remarcat din primul său sezon şi a marcat multe goluri, mai ales în cel de-al doilea an. Este un jucător fantastic şi o persoană de excepţie. Întotdeauna este dificil de evaluat nivelul de creştere al unui tânăr jucător şi cât de departe poate ajunge, dar el a făcut o treabă extraordinară şi meritul îi aparţine în totalitate.” – a declarat Gylfi Sigurdsson, citat de site-ul theguardian.com.

Mijlocaşul în vârstă de 26 de ani al celor de la Swansea City a comentat apoi performanţa istorică a Islandei, care la prima participare la un Campionat European a reuşit să obţină un loc printre cele mai bune 16 naţionale ale continentului: „Noi suntem o ţară mică şi nimeni nu se aştepta ca noi să ajungem până aici. Acum ne dorim să îi facem fericiţi în continuare pe numeroşii noştri suporteri, dar nu există presiune asupra noastră, acesta este cel mai important lucru. Dacă ne uităm la Anglia şi ne gândim la ce ar însemna o înfrângere pentru ei, ce titluri ar fi în presa din Anglia… Noi suntem aici pentru a ne bucura de acest moment. Este un sentiment extraordinar, pe care încercăm să îl păstrăm cât mai mult timp.” – a concluzionat Gylfi Sigurdsson.Comentarii