Chelsea
Chelsea

Guus Hiddink: „Jucătorii lui Chelsea se menajează pentru Euro 2016”

Antrenorul lui Chelsea, Guus Hiddink, a recunoscut că o parte a jucătorilor săi se concentrează deja pe Campionatul European 2016 din Franţa
Articol scris de Răzvan Mitacu
22 aprilie 2016

Fără niciun trofeu în joc sau nici măcar posibilitatea de a se implica în lupta pentru unul dintre primele patru locuri în Premier League, Chelsea nu mai poate avea o motivaţie foarte mare în vederea ultimelor cinci meciuri din sezon. Antrenorul actualei campioane a Angliei, Guus Hiddink, a recunoscut că o parte a jucătorilor săi nu mai au o implicare maximă în această perioadă, pentru a-şi menaja forţele şi a nu risca o accidentare înainte de Campionatul European 2016 din Franţa.

O a doua înfrângere consecutivă de Premier League, şi în acelaşi timp prima a lui Guus Hiddink pe banca tehnică a clubului londonez, de-a lungul celor două perioade petrecute de el în calitate de tehnician, a făcut ca Chelsea să rămână pe locul al zecelea, cu 33 de puncte mai puţin faţă de situaţia din clasamentul campionatului precedent. Întrebat despre posibilitatea ca jucătorii săi să se gândească deja la Euro 2016, antrenorul olandez a răspuns: „Da, este posibil să fie parţial adevărat, dar nu îmi pot învinovăţi jucătorii pentru că dau dovadă de această atitudine. Unii jucători foarte probabil se concentrează deja pe următorul eveniment fotbalistic major, care este Euro 2016. Discutăm despre jucători obişnuiţi să evolueze constant pentru mize importante şi este dificil să le cerem o implicare şi concentrare totală când nu mai există o miză ridicată în joc. Dar de asemenea trebuie să se gândească la viitorul lor la Chelsea, deoarece după Campionatul European vor reveni aici şi vor trebui să analizeze situaţia şi să discute cu reprezentanţii conducerii.” – a concluzionat Guus Hiddink, care va fi înlocuit la Chelsea de actualul selecţioner al echipei naţionale a Italiei, Antonio Conte, la finalul Campionatului European 2016 din Franţa.

Articole pe aceeaşi temă

Comentarii