Guus Hiddink
Guus Hiddink

Guus Hiddink decis să continue pe banca tehnică a Olandei

Selecționerul Guus Hiddink a confirmat că nu intenționează să părăsească naționala Olandei, în ciuda parcursului mai puțin bun din preliminarille EURO 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
1 aprilie 2015

Selecționerul Olandei, Guus Hiddink, a infirmat categoric posibilitatea unei despărțiri de echipa națională și a precizat că victoria obținută cu scorul de 2-0 în fața Spaniei nu este relevantă în ceea ce privește viitorul său.

Două goluri marcate în prima repriză de către Stefan de Vrij și Davy Klaassen au adus o victorie importantă pentru Olanda în detrimentul campioanei europene, la meciul disputat marți seara pe Amsterdam ArenA. Totuși, jucătorii lui Guus Hiddink au reușit doar un rezultat de egalitate în partida de pe teren propriu cu Turcia (un punct salvat pe final grație unui gol marcat de Klaas Jan Huntelaar), asttfel că Olanda a rămas pe locul al treilea în grupa A din preliminariile EURO 2016, la cinci puncte în spatele Islandei:

„Nu mai continuați să mă întrebați dacă voi rămâne ca selecționer” – a răspuns experimentatul antrenor olandez la o remarcă a unui jurnalist, imediat după finalul meciului – „Nu am de ce să răsuflu ușurat, nu am simțit niciun moment de presiune asupra mea. Ne-am dorit încă de la început să câștigăm acest joc, iar în prima repriză am văzut o echipă determinată să obțină victoria. Acest lucru ne dă încredere și acum trebuie să păstrăm același ritm bun și în vederea următorului meci de calificare la EURO 2016.” Hiddink a fost nevoit să se confrunte cu numeroase critici în presa olandeză, venite din partea unor nume importante precum Johan Cruyff sau Wim van Hanegem, însă tehnicianul în vârstă de 68 de ani nu a dorit să răspundă provocărilor: „Nu am nicio intenție în a mă implica în astfel de discuții. Până la urmă nu au nimic în legătură cu fotbalul, iar eu vreau să vorbesc numai despre fotbal. Haideți să discutăm despre acest lucru.”

Hiddink și-a exprimat de asemenea nemulțumirea față de modul de manifestare al publicului prezent pe Amsterdam ArenA, care l-a huiduit pe Andres Iniesta la fiecare atingere a balonului. Mijlocașul celor de la Barcelona a marcat golul decisiv în prelungiri la partida care a adus Spaniei trofeul Campionatului Mondial 2010 după finala cu Olanda disputată la Johannesburg, iar Hiddink nu a aprobat reacția fanilor olandezi: „Dacă un astfel de jucător de cel mai înalt nivel mondial este fluierat, atunci înseamnă că suporterilor trebuie să le fie rușine. A trebuit să întreb oamenii de pe bancă ce se întâmplă și de ce există reacția aceasta. Nu întelegeam. Iniesta nu este doar un fotbalist fantastic, ci și o persoană extraordinară. Reacția publicului a fost deplasată și rușinoasă.” – concluzionează Guus Hiddink.Comentarii