Guus Hiddink
Guus Hiddink

Guus Hiddink a demisionat de la naţionala Olandei

Selecţionerul Olandei, Guus Hiddink , a demisionat în urma rezultatelor modeste din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 iunie 2015

Guus Hiddink a renunţat la funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Olandei în urma rezultatelor oscilante din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European 2016, după cum a confirmat oficial Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site:

”Guus Hiddink şi Federaţia Olandeză de Fotbal au decis în cursul zilei de luni să ajungă la un acord comun pentru rezilierea contractului începând cu data de 1 iulie.” – se poate citi în comunicat. ”Regret această decizie, însă din păcate răsplata pentru munca depusă de Guus nu a fost concretizată prin rezultate imediate, care să fie vizibile pentru toată lumea. Îi mulţumim lui Guus pentru munca depusă şi îi dorim succes în viitoarea activitate profesională.” – a declarat Bert van Oostveen, preşedintele Federaţiei Olandeze.

Hiddink, al cărui contract era valabil până la finalul Campionatului European 2016, a descris ca ”o onoare” posibilitatea de a se afla pentru a doua oară pe banca tehnică a Olandei, fostul antrenor al lui PSV Eindhoven precizând că regretă această decizie şi modul în care s-a încheiat experienţa sa pe banca tehnică a naţionalei. Federaţia Olandeză a confirmat de asemenea că nu a găsit pentru moment un înlocuitor, astfel că secundul Danny Blind va prelua temporar locul lui Guus Hiddink.

Olanda a încheiat pe locul al treilea la Campionatul Mondial de anul trecut, sub comanda lui Louis van Gaal, însă odată cu numirea lui Hiddink lucrurile nu au continuat la fel de bine în ceea ce priveşte preliminariile pentru Euro 2016: cu patru meciuri înainte de finalul campaniei, Olanda se află doar pe locul al treilea, având 10 puncte, cu trei mai puţin faţă de Cehia şi la cinci puncte în spatele liderului surprinzător Islanda.Comentarii