Antoine Griezmann, Franţa
Antoine Griezmann, Franţa

Griezmann: „Din semifinale va fi nevoie şi de noroc pentru a câştiga Euro 2016”

Antoine Griezmann a discutat despre şansele Franţei de a se impune la Campionatul European 2016, înainte de primul meci de la turneul final, cu România.
Articol scris de Răzvan Mitacu
6 iunie 2016

Atacantul Antoine Griezmann a declarat că Franţa are capacitatea de a câştiga Campionatul European de pe teren propriu, însă a precizat că este nevoie inclusiv de şansă la momentul oportun pentru a putea ridica trofeul la capătul finalei de pe Stade de France din Saint-Denis. Jucătorul celor de la Atletico Madrid va fi unul dintre oamenii de bază din echipa lui Didier Deschamps şi se arată încrezător în şansele gazdelor de a reuşi o performanţă notabilă la Euro 2016:

„Avem jucători extraordinari, care evoluează la cele mai importante cluburi din lume, aşadar din acest punct de vedere cu siguranţă suntem îndreptăţiţi să sperăm la victorie.” – a declarat Griezmann, citat de Goal.com – „Dar trebui să confirmăm acest lucru pe teren, să ne câştigăm primele trei meciuri, apoi vom vedea ce se va întâmpla. Atmosfera în interiorul echipei este una foarte bună, iar grupul este unit. Se glumeşte foarte mult şi se vede că ne simţim bine între noi, ceea ce se poate observa şi pe teren, unde fiecare dă totul pentru colegii săi. Avem jucători experimentaţi, precum Patrice Evra, Huge Lloris..jucători care discută mult în interiorul vestiarului şi avem tineri precum Kingsley Coman, Anthony Martial sau Paul Pogba care sunt puţin mai…nebuni, sa spunem. Dar acest lucru este pozitiv pentru Franţa.” – a adăugat jucătorul în vârstă de 25 de ani.

Întrebat despre principalele contracandidate ale Franţei la câştigarea Campionatului European, Antoine Griezmann a răspuns: „Germania şi Spania. De asemenea Italia, care sunt sigur ca va ajunge în semifinale. Din acel moment va trebui să avem şi puţin noroc în momentele dificile, care inevitabil vor exista în dueluri cu naţionalele cele mai puternice.” Fostul atacant al celor de la Real Sociedad a subliniat de asemenea similitudinile dintre antrenorul său de la nivelul echipei de club, Diego Simeone şi selecţionerul Didier Deschamps, precizând că ambii ştiu foarte bine cum să motiveze jucătorii şi să le ofere încredere în propriile forţe: „Fiecare are stilul său, dar eu am o relaţie bună cu ambii. Simeone dă totul pe bancă, în timp ce Deschamps este mai liniştit, însă amândoi discută cu jucătorii în faţă atunci când vor să comunice un anumit lucru şi mai ales au capacitatea de a oferi încredere în propriul joc indiferent de moment.” – a concluzionat Antoine Griezmann, înainte de meciul de debut al Franţei la Euro 2016, programat vineri seară, cu România.Comentarii