Granit Xhaka, Elveţia
Granit Xhaka, Elveţia

Granit Xhaka, principalul pericol pentru România în meciul cu Elveţia

Tânărul mijlocaş al Elveţiei, Granit Xhaka, a fost numit cel mai bun jucător al meciului cu Albania din cadrul grupei A de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
13 iunie 2016

Echipa naţională a Elveţiei va fi următorul adversar al României în cadrul grupei A de la Campionatul European 2016, într-un meci programat a se disputa miercuri seară, pe Parc des Princes din Paris. După înfrângerea la limită suferită în primul meci de la Euro 2016, naţionala pregătită de Anghel Iordănescu va avea acum mare nevoie de un rezultat pozitiv în duelul cu o echipă care a adunat deja trei puncte în grupă, după succesul contra Albaniei, obţinut graţie unui gol marcat de Fabian Schar.

Deşi a beneficiat de superioritate numerică timp de aproape 60 de minute, Elveţia nu a reuşit să îşi asigure un final de meci liniştit contra Albaniei, iar portarul Yann Sommer a fost nevoit să intervină decisiv în ultimele minute pentru a salva cele trei puncte din contul naţionalei lui Vladimir Petkovic. Lipsa de eficienţă a atacanţilor elveţieni a făcut ca soarta confruntării să rămână incertă până la final, însă reprezentativa elveţiană nu a adus lipsă de ocazii, majoritatea create datorită viziunii de joc şi a vitezei lui Granit Xhaka, noul mijlocaş al celor de la Arsenal. Implicat în mare parte dintre acţiunile de joc ale echipei sale, Granit Xhaka a fost desemnat cel mai bun om al meciului dintre Albania şi Elveţia, iar ‘tricolorii’ vor trebui să îi acorde o atenţie specială în tentativa de a limita potenţialul ofensiv al jucătorului în vârstă de 23 de ani, pentru care clubul englez de pe stadionul Emirates a plătit recent suma de apoximativ 45 milioane de euro celor de la Borussia Mönchengladbach.

Naţionala pregătită de selecţionerul Vladimir Petkovic se va putea baza de asemenea pe alţi jucători care evoluează la cluburi importante din Europa, precum căpitanul Stephan Lichtsteiner, titular la Juventus de-a lungul ultimilor cinci ani, Xherdan Shaqiri, care a bifat în trecut prezenţe pentru Bayern Munchen, respectiv Inter Milan, iar acum evoluează în Premier League la Stoke City, sau tânărul fundaş stânga al celor de la VfL Wolfsburg, Ricardo Rodríguez.Comentarii