Glenn Stromberg, fost jucător al naţionalei Suediei
Glenn Stromberg, fost jucător al naţionalei Suediei

Glenn Stromberg avertizează Italia: „Suedia se va apăra, va fi un meci diferit”

Fostul internaţional suedez, Glenn Stromberg, a prefaţat meciul dintre Italia şi Suedia din cadrul grupei E de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 iunie 2016

Suedezul Glenn Stromberg, fost câştigător al Cupei UEFA cu IFK Göteborg în 1982, este un bun cunoscător al fotbalului italian având în vedere perioada petrecută la Atalanta, între 1984 şi 1992. După retragerea din activitatea fotbalistică, Glenn Stromberg, care a adunat 52 de prezenţe în tricoul echipei naţionale a Sudiei, a rămas multă vreme stabilit în Italia, la Bergamo, iar acum este comentator pentru un post de televiziune din Stockholm. În aşteptarea meciului dintre Italia şi Suedia, cotidianul Corriere dello Sport a decis să realizeze un interviu cu fostul jucător al celor de la Atalanta:

La ce fel de meci ar trebui să ne aşteptăm?
„Italia nu va mai putea să aştepte iniţiativele adversarului precum a făcut contra Belgiei, va trebui să încerce să îşi impună jocul, iar acest lucru ar putea să avantajeze Suedia. Însă trebuie să recunosc că împotriva Belgiei Italia a făcut o partidă extraordinară.”

Dar nu va putea juca într-o manieră similară, deoarece Suedia va prefera să se apere..
„Exact. Planul de joc al naţionalei noastre este unul evident: toată echipa în apărare şi lansări luni direct pe Ibrahimovic”.

Ibrahimovic, care contra Irlandei nu a entuziasmat.
„În prima repriză nu, nu mi-a plăcut deloc. Din partea unui jucător precum Ibrahimovic cu siguranţă ne aşteptăm la mai mult. În repriza a doua a fost mai implicat în joc, mai determinat şi nu din întâmplare golul egalizator a venit după o centrare a lui.”

Suediei îi lipseşte Ekdal.
„Când se simte bine şi este în formă, trebuie să fie în mod obligatoriu titular. Însă după accidentare a revenit pe teren doar câteva minute contra Irlandei.”

Pe Ibra îl cunoaşte întreaga lume, însă de care alt jucător ar trebui să se teamă Italia?
„Emil Forsberg. Împotriva Irlandei a făcut un meci foarte bun. Pe spaţii mici este incredibil de periculos şi rapid.”

Cum se poate defini Suedia?
„Prin trei cuvinte: determinare, dorinţă şi energie. De fiecare dată când Suedia înfruntă una dintre marile naţionale ale lumii, devine şi ea mai puternică.”Comentarii