Olivier Giroud, Franţa
Olivier Giroud, Franţa

Giroud nu subestimează Albania: „Trebuie să rămânem concentraţi”

Atacantul Olivier Giroud a discutat despre forma bună din ultimele meciuri şi a prefaţat duelul cu Albania din cadrul grupei A de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
13 iunie 2016

În urmă cu două săptămâni marca într-un meci amical disputat în compania reprezentativei statului Camerun, însă reacţia ostilă a publicului la adresa sa era dificil de înţeles. Debutul lui Olivier Giroud la Euro 2016 i-a adus acestuia un gol important marcat contra României, într-un meci câştigat cu dificultate de Franţa, scor 2-1, ceea ce a reprezentat cel de-al optulea gol al atacantului lui Arsenal în ultimele opt confruntări disputate în tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat în total de 18 ori:

„Statisticile mele sunt elocvente. Mai mulţi oameni mi-au spus că joc mai bine în condiţii de adversitate, dar nu îmi place faptul că trebuie să joc mereu şi împotriva criticilor.” – a declarat Olivier Giroud la finalul sesiunii de antrenament de duminică după amiază, în cantonamentul echipei naţionale a Franţei – „Am resimţit multă presiune, iar aşteptările erau mari din partea mea, dar mă bucur că îmi pot continua forma bună şi seria de meciuri cu gol marcat. Sunt încă enervat pe mine însumi atunci când ratez o oportunitate de a înscrie, însă diferenţa este că încerc să arăt mai puţin acest lucru şi am muncit mult în acest sens.” – a continuat vârful celor de la Arsenal – „Este important să nu îţi arăţi dezamăgirea, deoarece ca atacant trebuie să rămâi tot meciul în starea de spirit necesară pentru a fi eficient. O nouă ocazie poate să apară doar un minut mai târziu, aşadar trebuie să fii pregătit tot timpul.”

Victoria la limită a Franţei în prima partidă de la Euro 2016 le oferă oamenilor lui Didier Deschamps o bună şansă de a continua în fazele eliminatorii ale competiţiei de pe teren propriu, iar următorul meci, care va avea loc miercuri, cu Albania, de la ora 22:00, pare la prima vedere unul accesibil. Totuşi, atacantul în vârstă de 29 de ani a atras atenţia asupra faptului că Franţa are nevoie de o atenţie maximă în duelul cu o naţională care nu are nimic de pierdut: „Cred că toată lumea a înţeles deja că pentru nimeni nu vor exista meciuri uşoare la Campionatul European. Trebuie să rămânem concentraţi şi să dăm totul pentru a ne asigura cele trei puncte, dar cu siguranţă nu va fi uşor.” – a concluzionat fostul jucător al celor de la Montpellier.Comentarii