Olivier Giroud, Karim Benzema
Olivier Giroud, Karim Benzema

Giroud, mai eficient la naţionala Franţei decât Benzema

După dubla reuşită în amicalul cu Scoţia, Olivier Giroud a ajuns la 17 goluri pentru Franţa în 49 de selecţii.
Articol scris de David Petre
7 iunie 2016

Un articol cu bază statistică publicat de portalul sportiv sports.fr şi preluat ulterior de L’Equipe şi de postul tv TF1 conclude că Olivier Giroud este mai util naţionalei Franţei decât Karim Benzema şi că absenţa vârfului lui Real Madrid la turneul final EURO 2016 va trece neobservată.

După dubla reuşită în amicalul cu Franţa, Giroud a ajuns la 17 goluri pentru prima reprezentativă, într-un total de 49 de selecţii. Doar doi jucători marcaseră de mai multe ori într-un număr similar de jocuri pentru naţionala Cocoşului Galic, legendele David Trezeguet (28) şi Thierry Henry (20).

Media golurilor este şi ea în favoarea atacantului lui Arsenal: 17 reuşite în 49 de selecţii înseamnă o medie de 0.35 pe meci, în timp ce Benzema are un total de 27 de goluri în 81 de partide, aşadar o medie de 0.33. Statistica arată că Giroud marchează câte un gol pentru echipa naţională la fiecare 136 de minute, în timp de Benzema obişnuia să marcheze doar o dată la 196 de minute.

Nouă nu ne rămâne să sperăm decât că cifrele vârfului lui Arsenal nu se vor îmbunătăţi după jocul cu România şi că defensiva echipei noastre îi va face pe analiştii din ţara gazdă să regrete neconvocarea lui Benzema.Comentarii