Preliminariile EURO 2016, Grupa D, 04 septembrie 2015, ora 21:45
Gibraltar
Gibraltar
0 - 4
Irlanda
Irlanda

 
 
Cyrus Christie 26
Robbie Keane 49
Robbie Keane 51 (pen)
Shane Long 79
Robbie Keane a marcat o dublă în deplasarea din Gibraltar
Robbie Keane a marcat o dublă în deplasarea din Gibraltar

Gibraltar – Irlanda 0-4. Irlandezii profită de înfrângerea Scoţiei şi urcă pe locul 3 al grupei

Irlanda a îndeplinit formalitatea şi a bifat cele trei puncte din Gibraltar care o duc pe locul trei în grupa D din preliminariile EURO 2016.

După ce Georgia i-a făcut o favoare învingând Scoţia, naţionala Irlandei a îndeplinit formalitatea şi a bifat cele trei puncte din Gibraltar care o duc pe locul trei în grupa D din preliminariile EURO 2016. Totul rămâne posibil în această grupă în care între Polonia (locul 2) şi Scoţia (locul 4) sunt doar trei puncte, dar pentru Irlanda rezultatele de astăzi sunt o primă luptă câştigată cu Scoţia, principala contracandidată la locul de baraj, în condiţiile în care ambele mai au de jucat cu Germania şi Polonia în meciurile rămase până la finalul calificărilor.

La primul meci pe banca tehnică a Gibraltarului, englezul Jeff Wood a folosit o garnitură formată exclusiv din jucători care evoluează în modesta întrecere internă, opt dintre ei provenind de la liderul Lincoln Red Imps. În schimb Irlanda a venit cu o garnitură apropiată de cea standard, chiar dacă luni o aşteaptă un meci mult mai dificil pe propriul teren contra Georgiei. Doar căpitanul Séamus Coleman a ratat meciul din cauza unei accidentări, însă lateralul lui Everton este aşteptat să revină la jocul din prima zi a săptămânii viitoare. Tehnicianul Martin O’Neill a folosit acest joc-şcoală pentru a testa o nouă dispunere tactică, un 4-3-3 în care Hoolahan şi Jonathan Walters au ocupat poziţiile laterale din avanposturi şi Robbie Keane a jucat centru, iar Irlanda a avut momente în care s-a dovedit deficitară la construcţie, nu însă cât să aibă emoţii în faţa celui mai nou membru al familiei UEFA.

După o transversală a lui John O’Shea la capătul primelor 10 minute, Irlanda a trebuit să aştepte până în minutul 26 pentru a debloca tabela. Reuşita i-a aparţinut debutantului Christie şi a fost una dintre cele mai frumoase ale serii, un şut la colţul lung după un dublu dribling în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor. A fost unicul gol al primei reprize, după ce Shay Given nu s-a lăsat păcălit la două şuturi expediate de la distanţă de Liam Walker.

Irlanda a închis orice discuţie privind destinaţia celor trei puncte în debutul reprizei secunde când Robbie Keane a punctat de două ori, întâi împingând în poarta goală mingea revenită norocos din bară, apoi din lovitură de la unsprezece metri în minutul 51. Scorul final, 0-4, a fost stabilit de Shane Long, cu o lovitură de cap după ce l-a pierdut uşor pe fundaşul gazdelor desemnat să îl marcheze.

Clasată acum pe locul 3, Irlanda primeşte luni vizita Georgiei şi speră să îşi sporească avantajul faţă de următoarea clasată, Scoţia, care merge în Germania.Statisticile meciului

 
40
Posesie
60
 
 
5
Total şuturi
22
 
 
2
Pe poartă
9
 
 
1
Afară
8
 
 
2
Blocate
5
 
 
0
Bare
1
 
 
4
Cornere
12
 
 
1
Offside
4
 
 
2
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
12
Faulturi
10
 
 
275
Total pase
463
 
 
210
Completate
412
 

Filmul meciului

Kyle Casciaro
9'
 
 
26'
Cyrus Christie
 
42'
Jon Walters
Erin Barnett
48'
 
 
49'
Robbie Keane
 
51'
Robbie Keane
Jake Gosling
(Kyle Casciaro)
61'
 
 
70'
Stephen Quinn
(James McCarthy)
 
71'
Shane Long
(Robbie Keane)
Michael Yome
(John Paul Duarte)
73'
 
 
77'
Aiden McGeady
(Wesley Hoolahan)
 
79'
Shane Long
(Jeffrey Hendrick)
Robert Guilling
(John Sergeant)
85'
 

Echipele de start

1
3
6
15
20
9
17
10
4
7
18
10
14
20
8
6
19
15
4
5
21
16

Comentarii pe marginea meciului Gibraltar - Irlanda