Giovanni De Biasi, selecţionerul Albaniei
Giovanni De Biasi, selecţionerul Albaniei

Gianni De Biasi: „Franţa este favorită, dar Albania va lupta până la final”

Selecţionerul Albaniei, Giovanni De Biasi, a comentat debutul nereuşit al naţionalei sale la Euro 2016 şi meciul cu Franţa din cadrul grupei A.
Articol scris de Răzvan Mitacu
13 iunie 2016

Căpitanul Albaniei, Lorik Cana, a fost eliminat în primul meci disputat de echipa sa la Euro 2016 şi pierdut contra reprezentativei Elveţiei (0-1), deoarece a fost „copleşit” de miza confruntării de pe Stade Bollaert-Delelis din Lens, este părerea selecţionerului Giovanni De Biasi, care îşi îndreaptă deja atenţia pe următoarea partidă de la Campionatul European, programată miercuri seara cu Franţa.

Lorik Cana a primit două cartonaşe galbene într-un interval de doar 13 minute, lasându-şi echipa în inferioritate numerică încă din prima repriză, ceea ce a compromis decisiv şansele Albaniei de a începe Euro 2016 cu un rezultat pozitiv. Selecţionerul Gianni De Biasi nu a avut nimic de reproşat arbitrului spaniol Carlos Velasco Carballo şi a lăsat de înţeles că presiunea primei prezenţe la un turneu final nu a ajutat echipa Albaniei: „Am simţit emoţiile în timpul meciului, dar referitor la arbitraj nu cred că au existat probleme. A fost o eliminare corectă, Lorik este foarte dezamăgit pentru ceea ce s-a întâmplat şi pentru faptul că nu va putea evolua cu Franţa. Probabil ar fi putut să fie puţin mai atent şi să evite primul cartonaş galben, dar cred ca s-a simţit puţin copleşit de miza meciului, la fel precum întreaga echipă. În final rămânem cu un rezultat dezamăgitor, dar nu mai putem face nimic în această privinţă, aşadar trebuie să ne concentrăm deja pe meciul cu Franţa.” – a continuat selecţionerul italian al naţionalei Albaniei.

„De acum nu trebuie să mai existe presiune din punct de vedere mental, trebuie să trecem peste emoţiile debutului la un Campionat European. Am discutat deja cu jucătorii şi cred că vom fi mai bine pregătiţi în următoarele zile. Desigur, Franţa este favorită, dar noi vom lupta până la final şi vom spera ca după acest meci să mai păstrăm şanse de calificare înainte de ultima partidă din grupă, cu România.” – a concluzionat Giovanni De Biasi.Comentarii