Giampiero Ventura, viitorul selecţioner al Italiei
Giampiero Ventura, viitorul selecţioner al Italiei

Giampiero Ventura va fi noul selecţioner al Italiei după Euro 2016

Giampiero Ventura îl va înlocui pe Antonio Conte pe banca tehnică a Italiei, la finalul Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
7 iunie 2016

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Carlo Tavecchio, a confirmat oficial în această după amiază numele selecţionerului care va prelua ‘Squadra Azzurra’ la finalul Campionatului European 2016, când actualul selecţioner, Antonio Conte, va merge în Anglia pentru a pregăti pe Chelsea. Giampiero Ventura va fi numit pe banca tehnică a Italiei, fostul antrenor al celor de la Torino care a semnat un contract valabil pe doi ani cu Federaţia şi va fi prezentat oficial pe 19 iulie, urmând a conduce Italia la Campionatul Mondial din 2018.

„L-am ales pe Ventura datorită experienţei pe care o are în fotbal şi deoarece se ghidează după acelaşi concept de sacrificiu şi perseverenţă precum Antonio Conte. Ventura se va ridica la nivelul postului de selecţioner al Italiei. Eu mi-am păstrat ideea pe care am avut în urmă cu câteva luni, după ce am fost informaţi oficial de decizia lui Conte, şi am ales să ne bazăm pe un antrenor care a lansat mulţi tineri în fotbal, are o experienţă acumulată treptat pe la toate nivelele, inclusiv de tineret şi a demonstrat întotdeauna un concept de apartenenţă.” – a declarat Carlo Tavecchio, citat de cotidianul Corriere dello Sport.

În vârstă de 68 de ani, Giampiero Ventura şi-a început cariera de antrenorat la echipa de tineret a Sampdoriei şi a devenit antrenor secund al echipei în 1979. Multe echipe în palmaresul experimentatului tehnician, printre care Virtus Entella, Spezia, Centese, Pistoiese, Giarre, Venezia, Lecce, Cagliari (în două rânduri), Sampdoria, Udinese, Napoli, Messina, Verona, Pisa şi Bari, înainte de consacrarea definitivă pe banca celor de la FC Torino, echipă pe care a readus-o în Europa în stagiunea 2014/2015.Comentarii