Mario Gotze a deschis scorul în meciul  Germania - Statele Unite 1-2
Mario Gotze a deschis scorul în meciul Germania - Statele Unite 1-2

Germania – Statele Unite 1-2. Americanii se impun în amicalul de la Koln

Germania a fost învinsă pe teren propriu de Statele Unite, în cadrul unei partide amicale care a avut loc la Koln
Articol scris de Răzvan Mitacu
10 iunie 2015

Mario Gotze a deschis scorul în meciul Germania – Statele Unite 1-2

După ce în urmă cu doar cinci zile Statele Unite au reuşit să se impună pe Amsterdam Arena contra Olandei, la capătul unui meci extrem de spectaculos (4-3), jucătorii lui Jurgen Klinsmann îşi trec în cont o noua victorie de prestigiu, chiar dacă aceasta are loc de asemenea într-un meci amical. Campioana mondială Germania a fost învinsă la Koln, un eşec care nu poate fi justificat doar prin formula mai degrabă experimentală trimisă pe teren de către selecţionerul Joachim Low.

Germania a început mai bine partida de pe RheinEnergieStadion şi a deschis scorul în minutul 13, când debutantul Patrick Herrmann a fost protagonistul unui impresionante acţiuni pe cont propriu care a scos din joc trei adversari, continuată apoi cu un assist perfect pentru Mario Gotze, care astfel a avut de îndeplinit o simplă formalitate. Se părea că gazdele nu vor întâmpina dificultăţi în duelul cu o naţională aflată în creştere, dar încă fără un renume consacrat, însă la fel precum în meciul cu Olanda, Statele Unite au revenit şi au întors rezultatul. Oaspeţii au egalat cu patru minute înainte de finalul primei reprize, când Sebastian Rudy a fost surprins mult prea avansat, iar spaţiul lăsat liber a fost valorificat de Mikkel Diskerud, care l-a învins pe Robert Zieler, înlocuitorul titularului Manuel Neuer.

Numeroase modificări efectuate de ambii selecţioneri în repriza secundă, dar un joc mult mai solid din partea americanilor, care în mod surprinzător s-au aflat la controlul jocului şi au avut ocaziile mai mari de a marca. Iar meritele lor au fost premiate cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar, când Evans l-a servit excelent pe Bobby Shou Wood la marginea careului, iar Mustafi nu a reuşit să închidă la timp, ceea ce i-a permis atacantului în vârstă de 22 de ani să marcheze un gol istoric, prin care naţionala condusă de Jurgen Klinsmann îşi trece în palmares una dintre cele mai importante victorii. La ultima fază a meciului Sami Khedira a lovit bara transverală, însă prea puţin pentru ca Germania să obţină ceva din această confruntare.

Germania: R. Zieler, S. Mustafi, J. Hector, A. Rudiger, B. Schweinsteiger (46′ S. Khedira), M. Ozil, S. Rudy, I. Gundogan (60′ C. Kramer), M. Gotze (73′ M. Kruse), A. Schurrle (46′ L. Podolski), P. Herrmann (73′ K. Bellarabi)

Statele Unite: B. Guzan, F. Johnson (46′ B. Evans), T. Chandler, J. Brooks, V. Alvarado, M. Bradley, D. Williams (46′ K. Beckerman), M. Diskerud (74′ A. Morales), A. Johannsson (74′ J. Morris), J. Agudelo (46′ D. Yedlin), G. Zardes (74′ B. Wood)Comentarii