Thomas Muller, Germania
Thomas Muller, Germania

Germania – Italia: ce se întâmplă cu Thomas Muller?

Thomas Muller speră ca în meciul cu Italia din sferturi să înscrie primul său gol la un turneu final de Campionat European pentru Germania.
Articol scris de Florin Codreanu
30 iunie 2016


Thomas Muller a fost cel mai bun marcator al germanilor la ultimele două turnee finale Mondiale, însă la Campionatul European de Fotbal din Franţa adună deja patru jocuri fără să găsească drumul spre gol. Muller a fost cotat cu şanse reale înainte de startul competiţiei pentru a deveni golgeter alături de Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski şi Antoine Griezmann. O previziune logică, pentru că vorbim despre un fotbalist care a marcat câte cinci goluri la fiecare din ultimele două turnee mondiale disputate şi care în faza preliminariilor a marcat de nouă ori în nouă partide. În plus, Muller este unul dintre cei mai buni marcatori ai lui Bayern Munchen în sezonul trecut şi totuşi…la Euro 2016, în dreptul său nu notăm încă nicio reuşită.

Interesant este că Thomas Muller n-a reuşit să impresioneze nici la precedentul turneu final de Campionat European disputat în Ucraina şi Polonia, acolo unde a jucat cinci meciuri (Germania a fost eliminată în semifinale) şi nu a reuşit să puncteze. Adunăm astfel 9 partide la Campionatul European disputate de Thomas, fără gol marcat în această competiţie. Acelaşi jucător care a făcut senzaţie la Mondialul din Africa de Sud 2010, respectiv Brazilia 2014 cu 10 goluri.

La actuala ediţie a Euro 2016, Muller a avut ocazii să puncteze. McGovern, portarul nord-irlandezilor l-a blocat în repetate rânduri, iar contra Slovaciei a trecut de alte două ori pe lângă gol din poziţii bune. Selecţionerul Joachim Low a ţinut însă să-i ia apărarea starului sau: „Important este că Thomas creează ocazii, că influenţează atacul nostru şi că face ca echipa noastră să funcţioneze. Nu poţi să marcheze întotdeauna, însă sprijinul lui Thomas pentru echipă este vital”. Pe de altă parte, Muller se apară şi singur: „Jocul meu nu înseamnă neapărat că trebuie să marchez, chiar dacă mulţi trăiesc cu impresia asta. Eu joc pentru echipă, nu am venit aici ca să joc propriul meu turneu final” a explicat starul lui Bayern.

Ajuns la 26 de ani, Muller va avea şansa să spargă gheaţa în cel mai interesant meci din faza sferturilor de finală, marele derby dintre Germania şi Italia, meci programat sâmbătă de la ora 22:00 ora României. Să fim cu ochii pe Thomas.Comentarii