Germania, campioana mondială din 2014
Germania, campioana mondială din 2014

Germania, echipa de la EURO 2016 cu cea mai bogată experienţă la turnee finale

Jucătorii din lotul Germaniei pentru EURO 2016 însumează 212 meciuri la precedentele turnee finale de Campionat European şi Campionat Mondial de Fotbal.
Articol scris de David Petre
4 iunie 2016

Conform unei statistici elaborate de cotidianul francez L’Equipe, jucătorii naţionalei Germaniei au cea mai multă experienţă la turnee finale de Campionat European şi Campionat Mondial dintre toate cele 24 de echipe calificate  la competiţia din această vară. Cei 23 de fotbalişti care compun lotul lui Joachim Low au, însumate, 212 de meciuri la competiţiile majore, fără a include aici şi participări la Cupa Confederaţiilor. Dintre ei se remarcă Bastian Schweinsteiger, cel care a strâns 33 de prezenţe pe teren la şase turnee consecutive, începând cu EURO 2004 şi până la Mondialul câştigat în urmă cu patru ani în Brazilia.

Locul doi în acest top aparţine Spaniei, ai cărei jucători au însumat 168 de meciuri la EURO şi Campionatele Mondiale, iar pe treapta a treia regăsim, poate în mod surprinzător, naţionala Portugaliei (113 partide). În plin proces de reconstrucţie, Italia vine pe locul 4 (100 de meciuri), urmată de două adversare ale naţionalei României, Franţa (73) şi Elveţia (71).

Pentru jucătorii a cinci dintre echipele participante la EURO 2016, un turneu final va fi o noutate absolută. Albania, Ungaria, Islanda, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor nu au în lot nici măcar un jucător care să fi participat în trecut la un astfel de turneu.

Imediat deasupra lor vine naţionala României, cu un total de 3 meciuri jucate de fotbaliştii din actualul lot la turneele finale precedente, toate fiind bifate de Răzvan Raţ, care a fost titular în jocurile din grupa de la EURO 2008. Din lotul naţionalei noastre la acea competiţie au făcut parte şi Cristian Săpunaru şi Cosmin Moţi, care însă nu au fost folosiţi de selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă.Comentarii