Georges Leekens, fostul selecţioner al Belgiei
Georges Leekens, fostul selecţioner al Belgiei

Georges Leekens: „Meciul Ungaria – Belgia nu este o simplă formalitate pentru noi!”

Georges Leekens, fostul selecţioner al Belgiei, a prefaţat confruntarea cu Ungaria din cadrul optimilor de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
24 iunie 2016


Georges Leekens a fost selecţioner al Belgiei între 1997 şi 1998, dar şi între 2010 şi 2012. Fostul fundaş de la Club Brugge antrenează din 2015 gruparea Lokeren din prima liga belgiană, după mai bine de 30 de ani de carieră în antrenorat în care a mai pregătit nume sonore ca Anderlecht, Cercle Brugge, Trabzonspor, Al Hilal, Gent sau naţionala Algeriei. Despre apropiatul meci din optimile de finală ale turneului final din Franţa care opune naţionalei Belgiei, reprezentativa Ungariei, Leekens a declarat: „Ungaria este o echipă muncitoare, o echipă ordonată şi organizată. Dacă trăim sub impresia că acest meci este o formalitate pentru echipa naţională, ne înşelăm. Am văzut două dintre meciurile lor şi pot spune că mi-au lăsat o impresie plăcută. Raportându-mă la adversarii noştri din grupe, pot spune că Ungaria nu are nivelul Italiei, dar are o capacitate tehnico – tactică mai bună decât Irlanda şi o capacitate de efort şi reacţie mai bună decât Suedia. După părerea mea este un adversar superior celor două echipe pe care le-am învins noi în faza grupelor” a mărturisit Georges Leekens.

Evoluţia naţionalei belgiene de la turneul final nu-i dă motive suficiente de optimism fostului selecţioner: „Cred că am fost surprinşi de Italia. Uniii dintre jucătorii noştri trebuie să se trezească şi să realizeze la ce nivel joacă în acest moment. Nu este suficient să ai o formulă impresionantă pe hârtie” a atacat Georges Leekens, care laudă însă munca selecţionerului Marc Wilmots: „Marc este un antrenor tânăr care studiază în permanenţă. Caută mereu să-şi îmbunătăţească viziunea şi ideile despre fotbal şi acest lucru mă bucură. Cred că îmi place foarte mult şi faptul că trăieşte pasional meciurile şi e mereu atent la detalii. Poate reuşi o performanţă frumoasă alături de aceşti băieţi” a încheiat Leekens.Comentarii