Gareth Bale, Ţara Galilor
Gareth Bale, Ţara Galilor

Gareth Bale aşteaptă cu nerăbdare meciurile de la Euro 2016

Gareth Bale s-a arătat încântat de perspectiva de a evolua cu Ţara Galilor la Campionatul European 2016 din Franţa
Articol scris de Răzvan Mitacu
1 aprilie 2016

Atacantul celor de la Real Madrid, Gareth Bale, nu a putut fi prezent pe teren la cel mai recent meci disputat de Ţara Galilor în cadrul pregătirilor pentru Campionatul European 2016, partida amicală care a avut loc luni seară la Kiev şi a fost câştigată de Ucraina cu scorul de 1-0, graţie unui gol marcat de Andriy Yarmolenko în prima repriză, nefiind încă refăcut complet în urma unei accidentări.

Deşi nu a făcut parte din lotul convocat de selecţionerul Chris Coleman pentru penultimul meci amical înainte de debutul la Euro 2016, Bale s-a arătat încântat de perspectiva de a evolua la turneul final din Franţa: „Nu am obţinut rezultatul pe care ni l-am fi dorit, dar rămânem cu multe aspecte pozitive după acest meci, pentru Euro! Acum aşteptăm cu nerăbdare!” – a postat atacantul galez pe contul său oficial de Twitter.

Ţara Galilor va evolua în această vară la un turneu final pentru prima dată după Campionatul Mondial din 1958, fiind una dintre principalele surprize plăcute din cadrul preliminariilor pentru Euro 2016. Selecţionata pregătită de Chris Coleman a încheiat pe locul secund în grupa B, iar acum se pregăteşte să înfrunte Anglia, Rusia şi Slovacia la competiţia care va avea loc în Franţa. Ţara Galilor va debuta pe 11 iunie prin meciul cu Slovacia, iar apoi va evolua în mult aşteptatul derby britanic cu Anglia, programat cinci zile mai târziu, pe Stade Bollaert-Delelis. Ultima confruntare din faza grupelor va avea loc pe 20 iunie, cu Rusia, la Toulouse.Comentarii