Adam Lang
Adam Lang

Fundaşul maghiar Adam Lang, despre partida Austria – Ungaria

Fundaşul maghiar Adam Lang a vorbit despre importanţa revenirii Ungariei la un turneu final de Campionat European şi despre miza jocului cu Austria.
Articol scris de Florin Codreanu
14 iunie 2016

Fundaşul maghiar Adam Lang a vorbit despre importanţa revenirii Ungariei la un turneu final de Campionat European şi despre miza primului joc de la Euro 2016 împotriva Austriei. Ungaria şi Austria se înfruntă marţi, de la ora 19:00 pe Stade de Bordeaux în primul meci din cadrul grupei F.

Despre revenirea Ungariei în fotbalul mare

„Pentru noi este o performanţă impresionantă faptul că am ajuns până aici. Sigur, eforturile noastre nu se vor opri în această fază, vom încerca să lăsăm o bună impresie prin jocul nostru şi sperăm că şi prin rezultatele pe care le vom obţine. Ungaria a fost o forţă a fotbalului european vreme de mulţi ani, din păcate generaţia extraordinară a lui Puskas e irepetabilă. Ne dorim să purtăm cu mândrie steagul Ungariei la Euro, ştim că fiecare meci pentru noi este o finală şi le vom trata ca atare”

Despre jocul naţionalei lui Stork

„Suntem o echipă muncitoare, avem individualităţile noastre, dar cred că până la urmă, cuvântul de ordine care ne caracterizează este munca. Există multe meciuri din ultimii doi ani în care am compensat prin acest factor lipsa experienţei la nivel înalt sau momentele de slăbiciune şi nu vom renunţa la ideea de a munci pentru fiecare minge, pentru fiecare punct pe care îl putem obţine”

Despre debutul de la Euro 2016 împotriva Austriei

„Austria şi Ungaria au o istorie comună. În plus, şi ei au trecut prin momente de umbră în ultimele decenii, dar au reuşit să pună la punct o generaţie de fotbalişti de mare calitate. Pe undeva, fotbalul austriac poate fi un exemplu, nu doar pentru noi ci şi pentru alte echipe naţionale din zona noastră. Ştim că Austria este marea favorită a meciului, au avut o prestaţie admirabilă în preliminariile Campionatului European, însă nu vom ceda înainte de startul jocului. Austriecii trebuie să se aştepte la o replică pe măsură, pentru că nu am venit aici să ne facem de râs. Primul meci de la un astfel de turneu major este mereu foarte important şi de cele mai multe ori mai echilibrat decât o anunţă sorţii. Vom încerca să ne facem jocul şi să respectăm sarcinile primite şi sunt sigur că putem scoate un rezultat bun”.

Adam Lang s-a născut pe 17 ianuarie 1993 la Veszprem şi a început fotbalul în oraşul său natal. Ajuns la 23 de ani, după un periplu pe la fosta campioană a Ungariei, Gyor, Adam Lang joacă din 2015 pentru Videoton. A debutat în echipa naţională în 2014 şi a strâns până în prezent 11 selecţii în echipa reprezentativă, pentru care nu a marcat niciodată. Pe urmele sale se află echipele Rapid Viena din Austria şi Genk din Belgia.Comentarii