Adrian Mutu, România
Adrian Mutu, România

Franţa – Islanda: nordicii, exemplul pe care Adrian Mutu îl dă românilor

Fostul atacant al României, Adrian Mutu, a comentat evoluţia dezamăgitoare a echipei naţionale la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Florin Codreanu
30 iunie 2016

Adrian Mutu a comentat dur în această dimineaţă evoluţia echipei naţionale a României la turneul final de fotbal, Euro 2016. Pentru fostul star al Fiorentinei, „tricolorii” nu au avut până acum parte de un selecţioner pe măsura calităţii lor: „Am fost şi suntem o echipă cu destulă calitate, dar niciodată n-am avut vreo tactică de joc pe fază ofensivă. Nici cu Piţurcă şi nici cu Iordănescu, ceea ce mi se pare ridicol. Noi incercam să ne apărăm foarte bine, urma o pasă lungă a lui Tamaş pe mine, iar eu trebuia să deviez pentru Marica sau Niculae. Eram o echipă tehnică, peste medie, dar fără mentalitate. Atunci când antrenorul vine şi îţi spune să te aperi, păi doar asta îţi rămâne în minte” a atacat fostul decar al naţionalei României, care a dat exemplul Islandei la acest turneu final: „Mă uit la Islanda, mă uit..şi îmi dau seama cât de penibilă a fost naţionala României la acest turneu final din Franţa. Sunt un exemplu pentru noi”.

Mutu, fotbalistul care l-a egalat pe Gheorghe Hagi în ceea ce priveşte golurile marcate pentru echipa reprezentativă a României, consideră că problemele cu care se confruntă fotbalul românesc în ultimii ani de zile sunt mult mai grave: „Nu aş spune că avem un fotbal rău, dar organizarea este proastă, instabilitatea financiară incredibilă, este un dezastru complet şi nimeni nu spune nimic. Islanda a ştiut să se organizeze de la zero, la noi, jucătorul de fotbal e angajat şi ar trebui plătit pentru ceea ce face, dar când el semnează contractul, el vine şi semnează orice i se oferă. Din mentalitatea noastră pleacă foarte multe probleme” spune Adrian Mutu, care crede că nici măcar Italia nu are o echipa valoroasă, dar are un selecţioner pe măsură: „Sunt câţiva jucători care au evoluat alături de mine la Cesena. Le lipsesc valorile, dar Antonio Conte este un antrenor excelent, a ştiut cum să facă o echipa foarte tare” a încheiat Mutu.Comentarii