Albania - Franţa 1-0
Albania - Franţa 1-0

Frank Leboeuf acuză Franţa de lipsă de profesionalism

Fostul fundaş al Franţei, Frank Leboeuf, a acuzat jucătorii din lotul actual pentru modul în care au tratat meciurile amicale recente
Articol scris de Răzvan Mitacu
18 iunie 2015

Fostul internaţional francez Frank Leboeuf a criticat dur echipa naţională pentru atitudinea şi implicarea din meciul amical pierdut sâmbătă seara în deplasare cu Albania, scor 1-0. Fostul fundaş a acuzat echipa lui Didier Deschamps de tratarea superficială a partidei cu Albania şi de lipsă de profesionalism în ceea ce priveşte pregătirile pentru Campionatul European din 2016.

Franţa a suferit cea de-a treia înfrângere în ultimele cinci meciuri, după ce golul marcat de Ergys Kace din lovitură liberă cu puţin timp înainte de finalul primei reprize a decis duelul de pe Elbasan Arena şi a adus un succes neaşteptat pentru Albania. Gazdele Campionatului European de vara viitoare se prezentau după eşecul de pe teren propriu cu Belgia, scor 4-3, care a ridicat deja semne de întrebare în ceea ce priveşte evoluţiile jucătorilor lui Didier Deschamps.

Rezultate în urma cărora fostul apărător al lui Chelsea şi al echipei naţionale a Franţei a lansat un atac la adresa jucătorilor, acuzând-i că nu dau totul pentru ţara lor: „Se poate întâmpla să pierdem, nu aceasta este problema principală, dar trebuie cel puţin să manifestăm o atitudine profesionistă”. – a declarat Frank Leboeuf, în cadrul emisiunii Telefoot – „Cel mai rău lucru a fost lipsa de profesionalism. Pentru Franţa nu ar trebui să existe conceptul de meci amical. Echipa se află în pregătire pentru cel mai important turneu final din ultimele decenii, iar o astfel de atitudine nu poate fi scuzată. Oliver Giroud nu a jucat bine împotriva Albaniei, dar cu siguranţă nu a fost singurul în această situaţie.” – precizează Leboeuf.

Franţa dispută următoarele două meciuri amicale la începutul lunii septembrie, în deplasare cu Portugalia şi pe teren propriu cu Serbia.Comentarii