John Toshack
John Toshack

Fostul selecţioner galez, John Benjamin Toshack, analizează duelul Anglia – Ţara Galilor

Fostul selecţioner al galezilor se fereşte să ofere un pronostic pentru partida de joi, dar crede că, dacă Anglia va marca prima, va câştiga partida.
Articol scris de Florin Codreanu
14 iunie 2016

Fostul selecţioner galez, John Benjamin Toshack (67 de ani), aşteaptă cu nerăbdare confruntarea Anglia – Ţara Galilor programată joi, 16 iunie de la ora 16:00, ora României. Toshack a pregătit naţionala Ţării Galilor în 1994, dar şi între 2004 şi 2010, iar în carieră sa şi-a mai trecut în CV Real Madrid, Real Sociedad, Deportivo la Coruna, Beşiktaş Istanbul, Sporting Lisabona, Catania sau Saint Etienne. Galezul născut la Cardiff la fel ca şi Gareth Bale este selecţionerul care l-a adus la prima echipa reprezentativă pe actualul star de la Real Madrid: „Sunt convins că Anglia are o echipă mai bună, dar la fel de convins sunt că englezii nu au un jucător de talia lui Gareth Bale”, mărturiseşte omul care a câştigat în cariera sa un titlu în Spania cu Real Madrid, dar şi o Cupă a Spaniei cu Real Sociedad şi o Supercupă cu Deportivo la Coruna.

„Ţara Galilor este un adversar incomod în acest moment pentru că nivelul de organizare este unul excelent, iar fiecare jucător în parte ştie exact ceea ce are de făcut în funcţie de adversar. Englezilor nu le va fi uşor, chiar dacă sunt mari favoriţi în acest meci” anunţă fostul selecţioner, care în cariera sa de jucător a îmbrăcat tricoul celor mai cunoscute echipe din această ţară, Cardiff City şi Swansea City. Fost atacant, Toshack a marcat peste 100 de goluri pentru cele două formaţii, dar a bifat opt ani de zile în tricoul englezilor de la FC Liverpool, grupare pentru care a depăşit de asemenea borna celor 100 de goluri marcate între 1970 şi 1978. „Sunt mândru că Liverpool este echipa care va da cei mai mulţi jucători din acest meci. Cu toţii sunt fotbalişti de valoare, ceea ce confirmă progresele pe care acest club le înregistrează de ceva vreme încoace” a adăugat Toshack.

Fostul selecţioner al galezilor se fereşte să ofere un pronostic pentru partida de joi, dar crede că dacă Anglia va marca prima, va câştiga partida: „Am acest presentiment: dacă vor marca, englezii sunt greu de oprit. Problema este că nu le va fi uşor să marcheze în poarta galezilor, iar dacă Bale prinde o zi foarte bună, s-ar putea să aibă serioase probleme. Cred că sistemul de joc al Ţării Galilor nu convine tipologiei de jucători pe care Roy (n.r Hodgson) îi va trimite în teren şi mai cred că dacă ar fi să aleg dintre cele două formaţii, formaţia care ştie mai bine ce are de făcut şi pentru ce va lupta în acest meci, atunci voi spune, Ţara Galilor. Fără doar şi poate însă, vom avea parte de un spectacol interesant” a încheiat legendarul tehnician galez.Comentarii