Ladislau Boloni, fost selecţioner al României
Ladislau Boloni, fost selecţioner al României

Fostul selecţioner al României, Ladislau Boloni, analizează evoluţia naţionalei la Euro 2016

Fostul selecţioner al României Ladislau Boloni a atacat dur o parte dintre jucătorii naţionalei lui Anghel Iordănescu după prestaţia de la Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
21 iunie 2016

Fostul selecţioner al României Ladislau Boloni a atacat dur o parte dintre jucătorii naţionalei lui Anghel Iordănescu după prestaţia de la Euro 2016. Într-un interviu acordat chiar în Franţa cotidianului Adevărul, Boloni a explicat ce crede că lipseşte echipei reprezentative şi a analizat prestaţia de la turneul final a anumitor fotbalişti ai lui Anghel Iordănescu. Fost internaţional român în 102 meciuri, Boloni a pregătit naţionala României între 2000 şi 2001. La nivel de turneu final, Laszlo Boloni pe numele său real a evoluat alături de „tricolori” la turneul final din 1984, după ce în preliminarii marcase un gol decisiv în poarta Italiei. Ca antrenor, Boloni le-a pregătit în cariera sa pe Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Standard Liege, Lens sau PAOK Salonic. Tehnicianul în vârstă de 63 de ani se poate lăuda de asemenea că a promovat o serie de fotbalişti importanţi din fotbalul european la echipele pe care le-a antrenat în frunte cu starul de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo. În afara lusitanului, Boloni a aruncat în fotbalul mare nume importante precum Raphael Varane, Petr Cech, Kim Kallstrom, Eliaquim Mangala, Axel Witsel sau Hugo Viana.

Boloni despre jucătorii români care l-au impresionant

„Mi-a plăcut Dragoş Grigore. Şi Pintilii s-a ridicat la un anumit nivel. Apoi, mi-au plăcut Stancu şi Florin Andone. Cred că Vlad Chiricheş putea oferi mai mult, în timp ce Săpunaru şi-a făcut datoria. Tătăruşanu putea să fie jucătorul turneului pentru echipa noastră, dar a avut acele greşeli cu Franţa şi Albania care ne-au costat foarte scump. În rest intervenţiile sale au fost bune.”

Boloni despre ce a lipsit echipei naţionale în faţa Albaniei

„Caracter! Nu sunt în măsură să dau sfaturi, Albania nu m-a surprins în meciul cu România ci în meciurile cu Elveţia şi Franţa. Am un deosebit respect pentru această echipă. În schimb noi nu avem caracter, noi minţim tot timpul. Credem că o să găsim tot timpul o şmecherie, însă şmecheria nu ţine aproape niciodată, cu toate că noi credem altceva. Caracterul ţi-l formează preşedintele, antrenorul, anturajul, chiar şi colegul de cameră. Din păcate noi suntem campioni mondiali la lucruri superficiale”

Boloni despre Denis Alibec

„Băiatul asta care s-a accidentat acum, Alibec. Acum pe timpul accidentării o să mai ia zece kilograme. E o ruşine acest fotbalist. E gras, e lent şi pute a lene. Nu are nivel internaţional, poate să fie un jucător bun de Balcaniadă, nu de Campionat European. Acest băiat a intrat în meciul cu Franţa şi a căzut de zece ori, n-a reuşit o clipă să ţină de minge, apoi s-a certat de cinci ori cu arbitrul pentru ca în final să piardă mingea la faza dinaintea golului marcat de Payet. Nu mă interesează însă Alibec, nu mă interesează jucătorii, pentru că nu prestaţia lor e importantă. Problema e la alt nivel şi trebuie analizată în profunzime”

Boloni despre Lucian Sânmărtean

„Este unul dintre puţinii jucători care are capacitatea de a îmbunătăţi faza de atac. A intrat cu Albania şi a fost singurul peste media echipei. Probabil dacă eram selecţioner îl jucăm mai devreme, poate din meciul al doilea.”Comentarii