Sandor Egervari
Sandor Egervari

Fost selecţioner maghiar, Sandor Egervari analizează duelul Ungaria – Belgia

Sandor Egervari laudă munca selecţionerului german Bernd Storck şi spune că Belgia are motive serioase să se teamă de naţională maghiară.
Articol scris de Florin Codreanu
26 iunie 2016

Sandor Egervari (65 de ani) a condus reprezentativa maghiară vreme de trei ani, între 2010 şi 2013, după ce în prealabil activase în cadrul Federaţiei Maghiare de Fotbal la nivel de copii şi juniori. Egervari, actualmente antrenor principal la Diosgyor, laudă munca noului selecţioner, germanul Bernd Storck şi spune că Belgia are motive serioase să se teamă de naţională maghiară.

Sandor Egervari despre proiectul Bernd Storck

„A fost întâmpinat cu reticenţă, pentru că lumea nu îl cunoştea. Este un lucru foarte bun pentru fotbalul din această ţară că Storck este foarte atent la ceea ce se întâmplă la nivelul juniorilor. Preocuparea noastră pentru tinerele talente ale fotbalului maghiar trebuia să fie mult mai mare încă de acum 20 de ani. Nu înţeleg de ce s-a bătut atât timp pasul pe loc, însă este o experienţă din care avem de învăţat. Din punct de vedere al rezultatelor, Storck este până acum cea mai bună soluţie a ultimului deceniu pe banca tehnică a echipei noastre naţionale şi deşi e dureros pentru şcoală noastră de antrenori, nu pot să spun că mă simt deranjat că un german a venit şi a făcut ordine între maghiari”

Sandor Egervari despre actualul lot al Ungariei

„Cu unii dintre aceşti jucători am lucrat. Pot garanta pentru profesionismul şi devotamentul lor. Sunt fotbalişti de calitate, iar fotbaliştii de calitate au nevoie uneori la acest nivel de un impuls sau de câteva rezultate bune. Acum le au şi pe baza lor se poate construi un viitor frumos”

Sandor Egervari despre meciul din optimi contra Belgiei

„Cel mai important lucru este că lumea fotbalului vorbeşte din nou despre naţionala Ungariei. Indiferent de ceea ce se va întâmpla duminică, această echipa naţională a lăsat o impresie foarte bună iubitorilor fotbalului de peste tot. Nu cred că Belgia va avea un meci atât de uşor împotriva noastră. Se simt incomodaţi de echipele care ştiu să evolueze cu agresivitate şi mai ales de echipele predispuse la efort fizic. Sper să corespundem la aceste două capitole şi de această dată, pentru că dacă o vom face, părerea mea este că ecuaţia calificării este deschisă oricărui rezultat. Belgia este favorită pentru că are un lot extraordinar, însă nu tot timpul calitatea este cea care te califică în fazele superioare ale unui astfel de turneu”.Comentarii