Cristiano Ronaldo, Portugalia
Cristiano Ronaldo, Portugalia

Fernando Santos: „Portugalia, mai mult decât Cristiano Ronaldo”

Cristiano Ronaldo nu va juca astăzi în amicalul Anglia - Portugalia, dar selecţionerul lusitanilor vede în acest fapt o oportunitate pentru echipa sa.
Articol scris de David Petre
2 iunie 2016

Cristiano Ronaldo se va alătura lotului Portugaliei abia la sfârşitul acestei săptămâni după ce a jucat 120 de minute sâmbăta trecută în finala Ligii Campionilor, astfel că va rata amicalul de lux pe care lusitanii îl vor disputa în această seară pe Wembley cu Anglia. Ronaldo a fost omul cheie al Portugaliei în preliminariile pentru EURO 2016 şi de randamentul său depinde în mare măsură parcursul acestei echipe la turneul final găzduit de Franţa în perioada 10 iunie – 10 iulie. Selecţionerul Fernando Santos crede încă că formaţia pe care o conduce are calitate chiar şi în lipsa superstarului său şi vrea să o evidenţieze astăzi, în jocul de pregătire de la Londra.

„Toţi jucătorii mei sunt importanţi”, a declarat selecţionerul în conferinţa de presă premergătoare meciului cu Anglia. „Cristiano Ronaldo a jucat peste 4.000 de minute în acest sezon, iar la ora la care am perfectat acest amical nu ştiam că va juca în finala Champions League. Este cel mai important jucător al nostru, dar această situaţie reprezintă pentru noi oportunitatea de a ne descurca şi în absenţa sa. Mergem la turneul final cu speranţa că vom juca şapte meciuri, aşa că trebuie să fim pregătiţi pentru orice posibilitate”.

Întrebat cum vede Anglia înainte de EURO 2016, Santos a dat un răspuns pe placul jurnaliştilor britanici: „Am văzut Anglia şi cred că este una din echipele care poate câştiga trofeul. Merge la turneul final cu ambiţii, iar acestea sunt îndreptăţite de talentul jucătorilor şi de un bun joc colectiv. În momentul acesta este una din cele mai bune echipe din lume, condusă de pe margine de un antrenor foarte inteligent care pare să maximizeze potenţialul individual”.

Întrebat cât de mult îl interesează rezultatul acestui amical, Santos a răspuns că „ne propunem să câştigăm turneul final, nu meciurile amicale premergătoare lui, însă atmosfera fantastică de pe Wembley şi faptul că vom întâlni o rivală la titlu trebuie să ne sporească mândria faptului că reprezentăm Portugalia”.

Meciul Anglia – Portugalia se joacă în această seară de la ora României 21.45 şi va fi transmis în ţara noastră de Dolce Sport. Pentru Anglia este ultimul amical înainte de EURO 2016, în timp ce lusitanii mai au programat un amical la Lisabona, pe 8 iunie cu Estonia.Comentarii