Sergio Markarian, selecţionerul Greciei
Sergio Markarian, selecţionerul Greciei

Federaţia Elenă nu a acceptat demisia selecţionerului Sergio Markarian

Demisia înaintată de selecţionerul Greciei, Sergio Markarian, nu a fost acceptată de preşedintele Federaţiei Elene de Fotbal, George Gkirtzikis
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 iulie 2015

La doar 24 de ore după ce Ungaria l-a numit oficial pe banca tehnică pe germanul Bernd Stock, care astfel devine al treilea selecţioner al Ungariei de-a lungul campaniei de calificare la Euro 2016, Sergio Markarian şi-a prezentat demisia din funcţia de selecţioner al Greciei.

Însă antrenorul în vârstă de 70 de ani ar putea totuşi sa conducă partidele Greciei cu Finlanda şi România, programate a se disputa în luna septembrie, deoarece preşedintele Federaţiei Elene de Fotbal, George Gkirtzikis, nu a semnat oficializarea întreruperii acordului: „Nu i-am acceptat demisia lui Markarian. În continuare am încredere în el şi consider că este cea mai potrivită persoană pentru Grecia.” – a declarat oficialul Federaţiei.

Markarian a preluat Grecia anul trecut, când l-a înlocuit pe italianul Claudio Ranieri, după eşecurile cu Romania, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe, în primele meciuri din preliminariile pentru Euro 2016. Însă lucrurile nu au decurs mult mai bine nici sub comanda lui Markarian, care a înregistrat o remiză albă cu Ungaria, urmată de o nouă înfrângere cu Insulele Feroe: „Îmi cer scuze faţă de suporterii greci pentru faptul că rezultatele din aceste meciuri nu au fost cele aşteptate.” – a precizat Markarian.

Alături de Ungaria şi Grecia, alte două echipe din grupa F de calificare la Euro 2016 şi-au schimbat selecţionerii de-a lungul preliminariilor: Romania se bazează pe Anghel Iordănescu pentru o calificare la turneul final din Franţa, în timp ce Mixu Paatelainen a demisionat de pe banca tehnică a Finlandei după eşecul cu Ungaria de luna trecută.Comentarii