Cesc Fabregas, Spania
Cesc Fabregas, Spania

Fabregas: „Al treilea titlu european consecutiv, o performaţă istorică”

Mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas a discutat despre şansele naţionalei iberice de a continua seria victoriilor la turneele finale de Campionat European.
Articol scris de Răzvan Mitacu
7 iunie 2016

La doi ani distanţă de eliminarea prematură de la Campionatul Mondial din Brazilia, Spania se prezintă la Euro 2016 încrezătoare în şansele de a realiza o performanţă istorică prin câştigarea celui de-al treilea turneu final de Campionat European consecutiv.

Mijlocaşul în vârstă de 29 de ani al celor de la Chelsea, Cesc Fabregas, a fost unul dintre oamenii de bază ai Spaniei la cele două campanii europene victorioase, şi prefaţează acum parcursul la Euro 2016: „Există o atmosferă bună în interiorul echipei. Toată lumea este foarte motivată şi conştientă de faptul că avem o oportunitate imensă de a intra în istorie printr-un al treilea succes consecutiv la Campionatul European.” Spania va spera de asemenea să şteargă impresia negativă lăsată la turneul final din urmă cu doi ani, unde în calitate de campioană mondială a reuşit contraperformanţa de a nu trece de faza grupelor.

Alături de Germania şi Franţa, Spania rămâne considerată printre favoritele la câştigarea trofelului european din această vară, însă Cesc Fàbregas nu acordă o importanţă foarte mare acestor aspecte pur teoretice: „Nu văd niciun favorit cert la Euro 2016 şi în orice caz nu contează dacă noi suntem consideraţi favoriţi. Trebuie să abordăm fiecare meci într-o manieră serioasă, deoarece la acest nivel nu mai există adversari facili. Trebuie să dăm maximul la fiecare meci.” Spania îşi începe campania de la Campionatul European prin confruntarea cu Cehia, care va avea loc pe 13 iunie, la Toulouse. Turcia şi Croaţia vor fi următorii doi adversari ai ibericilor, însă Fabregas, atrage atenţia asupra necesităţii ca echipa pregătită de Vicente del Bosque să debuteze cu un succes: „Este important să facem un prim meci bun şi să începem cu o victorie, pentru a ne construi cu încredere calificarea în fazele eliminatorii.” – a concluzionat Cesc Fabregas, citat de site-ul Eurosport.

Spania dispută în această seară ultimul meci amical înainte de Campionatul European 2016, pe stadionul Coliseum Alfonso Pérez, cu Georgia.Comentarii