Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro

Fabio Cannavaro, despre cel mai aşteptat meci din optimile EURO 2016, Italia – Spania

Fost jucător în Spania la Real Madrid, fostul campion mondial Fabio Cannavaro a vorbit despre duelul Italia - Spania din optimile EURO 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
25 iunie 2016

Fostul campion mondial Fabio Cannavaro s-a bucurat de o experienţă utilă şi interesantă în fotbalul spaniol în tricoul echipei Real Madrid. Cannavaro simte că meciul Italia – Spania de la Euro 2016 poate fi decisiv pentru echipa sa naţională şi crede că defensiva italiană va avea un rol extrem de important în ecuaţia calificării.

Fostul căpitan al Squadrei Azzurra mărturiseşte însă că are mare încredere în selecţionerul Antonio Conte şi în defeniva azzurrilor: „Gianluigi Buffon are parte de garanţii atunci când în faţa sa evoluează Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci şi Giorgio Chiellini. Împreună pot califica Italia şi împreună pot reuşi lucruri extraordinare la acest turneu final”, a mărturisit Don Fabio (aşa cum îl alintau spaniolii) în Gazzetta dello Sport.

Ajuns la 42 de ani, fostul Balon de Aur din 2006 spune: „Antonio Conte a reuşit o treabă impresionantă la echipa naţională. El ştie că nu are aceeaşi calitate individuală ca alte echipe, dar a construit un grup unit, plin de caracter, extrem de bine organizat şi care-i respectă sarcinile cu precizie”.

Cannavaro o vede pe Spania între favorite, dar crede că Germania este echipa cea mai puternică de la turneul final din Franţa: „Germania este echipa care arată cel mai bine. Puţin în spatele ei sunt Spania, Beglia şi noi. Franţa are de asemenea şansele sale şi trebuie să vedem cum arată celălalt tablou şi ce echipe oferă. La această oră, Germania mi se pare echipa cea mai îndreptăţită să spere la trofeu. Dar e doar o părere”, a încheiat fotbalistul care a strâns peste 200 de meciuri la Real Madrid şi Juventus, dar şi 136 de prezenţe în echipa naţională a Italiei.Comentarii