James Milner, Anglia
James Milner, Anglia

Euro 2016, cel de-al patrulea turneu final cu Anglia pentru James Milner

Mijocaşul James Milner a prefaţat duelul pe care Anglia îl va purta cu Rusia în primul meci de la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
6 iunie 2016

James Milner va fi unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul Angliei de la Campionatul European 2016, iar mijlocaşul celor de la Liverpool atrage atenţia asupra importanţei pe care meciul de debut o va avea în ceea ce priveşte şansele pentru calificarea în rundele eliminatorii de la Euro 2016: „Ce am învâţat mai mult decât orice este că nu trebuie să pierzi primul meci, indiferent de ce se întâmplă.” – a declarat Milner, care se pregăteşte de cel de-al patrulea său turneu final cu Anglia.

„Ideal este să începi cu o victorie pentru a-ţi uşura parcursul din grupă, dar dacă nu poţi câştiga, cel puţin trebuie să arăţi un joc solid şi mai ales să nu primeşti gol pe final, încerând să cauţi tu reuşita decisivă. Atunci când pierzi meciul de debut într-o grupă cu doar trei confruntări, nu faci decât să te supui unei presiuni imense, care de cele mai multe ori este contraproductivă.” – a continuat mijlocaşul lui Liverpool, citat de site-ul dailymail.co.uk.

Anglia va întâlni Rusia în prima partidă din cadrul grupei B de la Euro 2016, iar mesajul lui James Milner este elocvent având în vedere statistica deloc încurajatoare a Angliei în ceea ce priveşte debuturile la turneele finale de Campionat European: patru înfrângeri şi patru rezultate de egalitate. Totuşi, jucătorul în vârstă de 30 de ani consideră că tânăra echipă naţională pregătită de selecţionerul Roy Hodgson poate să impresioneze în Franţa datorită entiziasmului, precum şi a capacităţii de a evolua în diferite sisteme de joc şi de a se adapta la jocul adversarilor: „Echipa este completă, avem capacitatea de a evolua în sisteme tactice diverse, mulţi jucători care pot evolua pe posturi diferite, ceea ce ne va ajuta. Cred că avem multe soluţii la dispoziţie, iar selecţionerul poate trimite pe teren echipe diferite la două meciuri fără ca acest lucru să se resimtă la nivelul jocului. Poate fi un avantaj important la Campionatul European.” – a concluzionat James Milner.Comentarii