Erik Hamren, selecţionerul Suediei
Erik Hamren, selecţionerul Suediei

Erik Hamren: „Danemarca, cel mai dificil adversar posibil”

Selecţionerul Suediei, Erik Hamren, a comentat tragerea la sorţi pentru barajul Euro 2016, unde echipa sa va înfrunta pe Danemarca
Articol scris de Răzvan Mitacu
20 octombrie 2015

În joc va fi mai mult decât un loc la Euro 2016 când Suedia va întâlni Danemarca luna viitoare în dublă manşă (14 şi 17 noiembrie). Va fi o confruntare de prestigiu, onoare şi istorie, între cei doi vechi vecini şi aprigi rivali din punct de vedere sportiv.

A fost tragerea la sorţi pe care Suedia nu o dorea: Slovenia, Irelanda sau chiar Norvegia ar fi fost de preferat pentru reprezentativa pregătită de Erik Hamren, când Dominique Rocheteau, fost câştigător al Campionatului European cu Franţa, în 1984, a extras bila pe care scria Danemarca:

„Nu ne-am fi dorit să înfruntăm pe Danemarca dacă am fi avut posibilitatea de a alege. Este cel mai dificil adversar posibil.” – a declarat selecţionerul Erik Hamren, după tragerea care a avut loc duminică în Elveţia – „Vom disputa prima manşă pe teren propriu, ceea ce de asemenea nu ne avantajează deloc, dar aceasta este situaţia şi de acum trebuie să ne concentrăm pe un singur obiectiv, acela de a fi prezenţi la Euro 2016. A fost evident încă de la început că drumul nostru nu avea să fie unul uşor, iar totul va culmina cu dubla manşă de la baraj. Sunt sigur că vor fi două meciuri intense şi frumoase, dar ceea ce ne interesează în primul rând este calificarea.” – continuă selecţionerul Suediei, citat de site-ul uefa.com.

Zlatan Ibrahimovic este jucătorul de care se leagă mare parte dintre speranţele suedezilor, atacantul celor de la Paris Saint-Germain autor a opt goluri de-a lungul campaniei de calificare: „Desigur, Zlatan înseamnă foarte mult pentru noi, dar avem nevoie de mai mult de un jucător pentru a învinge Danemarca. Diferenţa va fi făcută de jocul la nivel de grup.” – concluzionează Erik Hamren.Comentarii