Emre Can, Germania
Emre Can, Germania

Emre Can speră la o recuperare rapidă pentru a fi prezent la Euro 2016

Tânărul mijlocaş german Emre Can este încrezător în şansele de a merge la Campionatul European 2016 în ciuda accidentării la gleznă
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 aprilie 2016

Tânărul mijlocaş al celor de la Liverpool, Emre Can, va face tot posibilul pentru a se recupera la timp în vederea Campionatului European 2016, după ce a suferit o ruptură de ligamente la glezna piciorului drept. Internaţionalul german s-a accidentat în cursul meciului câştigat dramatic de echipa sa în faţa celor de la Borussia Dortmund (4-3), care a asigurat calificarea englezilor în semifinele UEFA Europa League.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani a fost supus unor controale medicale amănunţite care au confirmat diagnosticul iniţial, astfel că perioada de recuperare preconizată era de aproximativ şase săptămâni. Totuşi, staff-ul medical al lui Liverpool este încrezător în posibilitatea ca mijlocaşul german să fie recuperat la timp pentru meciul din finala UEFA Europa League, în cazul în care clubul din Premier League va reuşi să elimine pe Villarreal în dubla manşă din semifinale. Emre Can speră la rândul său să poată reveni pentru ultima parte a sezonului şi mai ales să fie apt de joc în vederea participării la Campionatul European din Franţa, ceea ce ar reprezenta prima sa prezenţă la un turneu final major:

„Sunt un luptător şi nu voi lăsa nimic să mă doboare.” – a declarat mijlocaşul celor de la Liverpool, citat de agenţia de presă SID – „Voi da totul pentru a mă recupera la timp şi a reveni într-o formă fizică optimă pentru Euro 2016. Sunt optimist şi voi face tot posibilul pentru a-mi îndeplini acest obiectiv important.” – a concluzionat Emre Can, care a debutat la echipa naţională a Germaniei pe 4 septembrie 2015, într-o partidă din cadrul preliminariilor Euro 2016, câştigată de selecţionata lui Joachim Low cu scorul de 3-1 pe Commerzbank-Arena din Frankfurt, în faţa reprezentativei Poloniei. Tânărul mijlocaş a fost de asemenea titular şi integralist în meciul disputat de Germania pe Hampden Park din Glasgow, cu Scoţia, câştigat la limită de campioana mondială (3-2).

Germania va evolua în grupa B de la Campionatul European 2016 din Franţa, unde va înfrunta Irlanda de Nord, Polonia şi Ucraina.Comentarii