Jon Bodvarsson
Jon Bodvarsson

Emisari din Anglia pentru a-l urmări pe Jon Dadi Bodvarsson în Islanda – Ungaria

Presa engleză şi cea islandeză anunţă că Bodvarsson este pe lista mai multor cluburi din Anglia.
Articol scris de Florin Codreanu
15 iunie 2016

Cele două revelaţii ale primei runde din Grupa F, Islanda şi Ungaria, se vor întâlni sâmbătă în meci direct de la ora 19:00 ora României. O victorie pentru Ungaria ar însemna o calificare istorică din grupe, în timp ce un egal oferă şanse de calificare importante ambelor formaţii.

Unul dintre cei mai buni jucători ai islandezilor în partida de debut contra Portugaliei a fost atacantul Jón Dadi Bodvarsson în vârstă de 24 de ani. Bodvarsson poate evolua atât ca aripă dreapta cât şi că vârf împins, iar împotriva Portugaliei a reuşit să puna serioase probleme prin forţa sa fizică impresionantă şi calitatea tehnică surprinzătoare, apărătorilor lui Fernando Santos. Autor al unui gol în preliminarii în meciul câştigat de Islanda 1-0 contra Turciei, Bodvarsson evoluează din 2016 la FC Kaiserslautern, în liga a doua germană.

Născut pe 25 mai 1992, Dadi a început fotbalul la Selfoss şi s-a format apoi la juniorii lui Aarhus, revenind în 2008 în sudul Islandei la UMF Selfoss. Timp de două sezoane între 2013 şi 2015 a evoluat pentru Viking în Norvegia, iar din ianuarie 2016 s-a transferat la FC Kaiserslautern în Germania pentru 800 de mii de euro. A evoluat în 15 meciuri pentru fosta campioană a Germaniei, marcând două goluri şi pasând decisiv în alte trei rânduri.

Bodvarsson ar putea însă să nu zăbovească prea mult la gruparea de pe Fritz-Walter Stadium întrucât presa engleză şi cea islandeză anunţă că Bodvarsson este pe lista mai multor cluburi din Anglia. Mai mult decât atât, emisarii echipei Aston Villa îl vor urmări pe masivul atacant islandez la partida cu Ungaria, islandezul fiind unul dintre primele obiective ale noului antrenor Roberto di Matteo. Proaspăt preluată de omul de afaceri chinez,Tony Xia, Villa este dispusă să investească sume importante în campania de transferuri din această vară pentru a reveni în elita fotbalului britanic. Jón Dadi Bodvarsson nu este singurul islandez aflat în atenţia echipei de pe Villa Park, britanicii speculând că Aston Villa îl doreşte şi pe fundaşul de 22 de ani, Sverrir Ingi Ingason. Acesta are însă şanse mici să fie titular în duelul contra Ungariei în ciuda unui sezon foarte bun la echipa sa de club, Lokeren.Comentarii