Eden Hazard, Belgia
Eden Hazard, Belgia

Eden Hazard pregătit pentru Euro 2016

Atacantul lui Chelsea şi al naţionalei Belgiei, Eden Hazard, a revenit după o perioadă de indisponibilitate şi se concentrează deja pe Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
29 aprilie 2016

Eden Hazard îşi doreşte să lase în urmă dificultăţile traversate de-a lungul acestui sezon şi îşi îndreaptă deja atenţia către Campionatul European 2016 din Franţa, unde speră să fie unul dintre protagoniştii competiţiei, alături de Belgia. Atacantul lui Chelsea a fost desemnat în stagiunea precedentă cel mai bun jucător belgian după ce a avut o contribuţie importantă în succesul lui Chelsea, care anul trecut şi-a trecut în palmares titlul de campioană şi de asemenea trofeul Cupa Ligii Angliei.

Însă sezonul 2015/2016 a fost unul foarte modest, atât pentru Chelsea, cât şi pentru jucătorul belgian. Campioana Angliei nu a reuşit să se implica nici mărcar în lupta pentru calificarea în UEFA Europa League, în timp ce evoluţiile lui Hazard au fost condiţionate de repetate accidentări. Revenit pe teren în etapa precedentă, Hazard a marcat de două ori în victoria cu 4-0 obţinută de clubul londonez pe terenul lui Bournemouth, ceea ce au reprezentat primele sale reuşite în Premier League după 355 de zile, respectiv 29 de partide ale lui Chelsea.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani speră acum să reintre într-o formă fizică optimă cât mai rapid pentru a impresiona la Euro 2016: „Nu este niciodată plăcut când lipseşti multă vreme din cauza accidentărilor, dar prefer să privesc aspectul pozitiv şi anume faptul ca oferă posibilitatea de a te relaxa puţin şi de a te odihni. Aşadar probabil voi fi mai proaspăt pentru Campionatul European, dar vom vedea dacă această situaţie va reprezenta un lucru bun sau nu. Îmi doresc să mă număr printre vedetele de la Euro 2016. Voi da totul pentru a reuşi şi sper că voi putea să fiu 100% pregătit pentru startul turneului final, fără să mai am parte de probleme din cauza unor alte accidentări. Voi face tot posibilul pentru a câştiga Campionatul European. Nu se ştie niciodată..” – a declarat Eden Hazard, citat de site-ul mirror.co.uk.

Belgia va evolua în grupa E de la Euro 2016, unde va înfrunta Italia, Irlanda şi Suedia.Comentarii