Larsson şi O
Larsson şi O

Duelul prietenilor: Larsson şi O’Shea vor lupta pentru victorie în Irlanda – Suedia

Adversari în Irlanda - Suedia, Sebastian Larsson şi John O'Shea sunt coechipieri la Sunderland şi foarte buni prieteni.
Articol scris de Florin Codreanu
13 iunie 2016

Sebastian Larsson şi John O’Shea sunt coechipieri la Sunderland şi foarte buni prieteni. Cele două „pisici negre” se cunosc de mai bine de cinci ani şi se vor duela astăzi în partida Irlanda – Suedia de la Euro 2016. Cum întâmpină duelul direct cei doi buni prieteni?

„Îl ştiu pe John de mult timp şi suntem foarte apropiaţi, dar îmi doresc să câştigăm meciul de debut. Suntem prieteni în afara terenului, dar luni vom fi adversari. Odată ce am depăşit acea linie vom face fiecare tot ce depinde de noi pentru a ne ajuta echipa naţională. Sunt sigur că John e de acord că acest prim meci este foarte important pentru ambele echipe. Dacă reuşeşti să câştigi prima partidă ai o şansă foarte importantă de a merge mai departe. Ştim că toată lumea se aşteaptă ca Italia şi Belgia să depăşească această grupă fără emoţii, dar nu le va fi uşor. Eu şi John glumeam înainte de turneul final şi i-am zis că acesta va fi meciul decisiv al grupei”, spune Sebastian Larsson, 31 de ani.

O’Shea, 35 de ani, ar putea în schimb să fie la ultima experienţă la nivel înalt pentru echipa reprezentativă a Irlandei: „Încă mai am resurse” glumeşte experimentatul fundaş irlandez. „Fără îndoială, meciul cu Suedia va fi unul captivant. Avem nevoie de puncte din acest prim meci şi cred că şi suedezii gândesc la fel. Nu va fi ciudat să joc împotriva lui Seb, aş spune chiar că e un sentiment minunat, pentru că mă bucur că şi el poate juca la Euro. În plus, cred că ne vom da seama cât suntem de competitivi şi atunci când jucăm unul împotriva altuia. E unul dintre acele lucruri…când faci un tackling sau ai o oportunitate să te loveşti de prietenul tău şi apoi zâmbeşti. Sunt sigur că şi el, la fel ca şi mine, va da totul pentru echipa sa naţională. După turneul final o să bem o bere împreună, aşa se face între prieteni şi abia aştept să povestim momentele bune de la acest turneu” a mărturisit O’Shea.

Înainte de partida de azi, irlandezii au aflat vestea că Martin O’Neill îşi va prelungi şederea pe banca tehnică a naţionalei. Experimentatul tehnician şi-a prelungit contractul cu Federaţia Irlandeză de Fotbal şi va conduce echipa reprezentativă şi în preliminariile pentru Mondialul din 2018. Între timp, în tabăra suedeză, lucrurile se învârt în jurul viitorului lui Zlatan Ibrahimovic, despre care presa din ţara sa notează că în scurt timp va semna contractul cu Manchester United. Irlanda – Suedia se joacă luni, de la ora 19:00 ora României în primul meci din grupa D de la Euro 2016.Comentarii