Dries Mertens, Belgia
Dries Mertens, Belgia

Dries Mertens, nemulţumit de statutul de rezervă în naţionala Belgiei

Belgianul Dries Mertens şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că nu este titular la naţională, înainte de meciurile de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
5 iunie 2016

Mijlocaşul ofensiv în vârstă de 29 de ani al celor de la Napoli, Dries Mertens, s-a arătat nemulţumit de prezenţa pe banca de rezerve la ultimul meci amical disputat de echipa naţională a Belgiei, încheiat la egalitate pe stadionul Roi Baudouin din Bruxelles, 1-1 cu Finlanda. Introdus pe teren cu aproximativ o jumătate de oră înainte de final, în locul tânărului atacant al celor de la Liverpool, Divock Okoth Origi, Mertens s-a dovedit decisiv la reuşita prin care gazdele au evitat un eşec surprinzător, golul marcat de Romelo Lukaku în minutul 89 fiind în mare parte datorat jucătorului lui Napoli, care după ultimul fluier al arbitrului şi-a exprimat nemulţumirea pentru prezenţa pe banca de rezerve în startul confruntării:

Nu mă aşteptam să joc din primul minut, dar desigur că speram la acest lucru. Când începi de pe banca de rezerve trebuie să demonstrezi totul în momentul în care eşti trimis pe teren.” Întrebat dacă evoluţiile sale sunt mai bune atunci când intră pe gazon în cursul jocului, în calitate de rezervă, Mertens a replicat: „M-am săturat să mi se spună acest lucru, este o afirmaţie care mă deranjează şi nu este în niciun caz adevărată. Selecţionerul Marc Wilmots a spus că eram obosit? Nu este adevărat, nu eram obosit. Înţeleg faptul că binele echipei este prioritar, dar pentru orice jucător e normal să fie dezamăgit atunci când nu joacă.” – a concluzionat Dries Mertens, citat de cotidianul italian Corriere dello Sport.

Belgia va susţine în această seară ultimul meci amical înainte de debutul la Campionatul Euoprean 2016, cu Norvegia, într-un test de verificare ce de asemenea va avea loc pe arena Roi Baudouin din Bruxelles. Oamenii pregătiţi de Marc Wilmots vor face apoi deplasarea în Franţa pentru primele partide de la Euro 2016, cu Italia, Irlanda, respectiv Suedia, în cadrul grupei E a turneului final.Comentarii