Ondrej Duda, Slovacia
Ondrej Duda, Slovacia

Doi tineri jucători de urmărit în partida Rusia – Slovacia

Aleksandr Golovin şi Ondrej Duda ar putea fi adversari miercuri, de la ora 16.00, în meciul Rusia - Slovacia de la EURO 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
14 iunie 2016

Rusia – Slovacia nu va fi un meci interesant doar pentru că cele două echipe reprezentative au nevoie de victorie, ci şi datorită altor factori extra. Mai exact, câte un tânăr jucător din fiecare tabără este în centrul atenţiei pentru presa din ţara sa, fiind ambii urmăriţi de cluburi interesante din Europa.

Primul dintre ei este tânărul internaţional rus Aleksandr Golovin, un fotbalist care a trezit interes în jurul său atât din Serie A cât şi din Bundesliga. Golovin are numai 20 de ani, joacă la CSKA Moscova şi a strâns până în prezent 5 selecţii în echipa reprezentativă. În sezonul recent încheiat în Rusia, Aleksandr a adunat 21 de prezenţe pentru CSKA şi a marcat o singură dată, însă calităţile sale au fost rapid remarcate de cluburi importante din Europa. Conform presei din Rusia, AC Fiorentina este pregătită să înainteze o ofertă pe adresa grupării moscovite şi îl va urmări cu atenţie la Euro 2016 pe mijlocaşul care în 2013 câstiga trofeul european la sub 17 ani cu naţionala Rusiei. Formaţia „viola” nu este singura interesată de serviciile tânărului mijlocaş născut la Kaltan, pentru că şi alte două grupări din Germania au pus ochii pe puştiul minune de la CSKA. Este vorba despre SV Hamburg şi Bayer Leverkusen, însă aceste două grupări nu şi-au manifestat încă interesul direct pentru Golovin.

Golovin nu va fi însă singurul punct de atracţie al duelului dintre Rusia şi Slovacia. Şi în tabăra lui Jan Kozak găsim numele unui fotbalist pe care se bat cluburile din Europa. Este vorba despre Ondrej Duda, un mijlocaş în vârstă de 21 de ani, care evoluează pentru Legia Varşovia. Puştiul a fost trimis în teren în partida contra Ţării Galilor şi la numai un minut a reuşit să marcheze primul gol al Slovaciei la Euro 2016. Duda este poreclit „Dudinho” datorită calităţilor sale tehnice peste medie, iar presa poloneză l-a alintat „Ondrej di Maria” pentru asemănarea sa ca stil de joc cu fostul star de la Real Madrid. Născut la Snina în Slovacia, Ondrej Duda măsoară 1,83 de cm şi a debutat în fotbalul mare la gruparea Kosice, înainte de a se alătura polonezilor de la Legia în februarie 2014. Primul său gol în echipa reprezentativă l-a marcat pe 31 martie 2015 într-un amical jucat la Zilina împotriva Cehiei, când Ondrej a marcat de altfel singurul gol al meciului. De serviciile sale se interesează grupările germane Eintracht Frankfurt şi Borussia Moenchengladbach, italienii de la SSC Napoli, dar şi echipa proaspăt promovată în Premier League, Middlesborough.Comentarii