Mario Balotelli, Italia
Mario Balotelli, Italia

Doi jucători italieni incluşi de Balotelli în cel mai bun prim 11 de la Euro 2016

Atacantul italian Mario Balotelli a indicat cea mai bună echipă de start alcătuită din jucători care participă la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
9 iunie 2016

În urmă cu patru ani a fost unul dintre protagoniştii Campionatului European 2012, pe care l-a încheiat cu trei goluri şi mai ales o evoluţie de excepţie în semifinala dintre Italia şi Germania. Cariera lui Mario Balotelli a urmat însă un traseu în continuă decădere, astfel că ‘Super Mario’ nu a mai avut loc în lotul Italiei pentru Euro 2016, deşi ‘Squadra Azzurra’ nu se mai bazează în linia de atac pe nume sonore precum în urmă cu un deceniu, când jucători de nivelul lui Francesco Totti, Luca Toni, Alessandro Del Piero, Filippo Inzaghi sau Alberto Gilardino alcătuiau un impresionant compartiment ofensiv.

Viitorul lui Mario Balotelli este unul incert, la finalul unui sezon dezamăgitor alături de AC Milan, pentru care a marcat doar un singur gol în cele 20 de meciuri din Serie A. Patronul grupării milaneze, Silvio Berlusconi, a confirmat faptul că atacantul va reveni la Liverpool, unde însă Jurgen Klopp nu pare interesat să îl păstreze în vederea următoarei stagiuni. Până la definitivarea situaţiei contractuale pentru sezonul 2015-2016, Mario Balotelli şi-a exprimat părerea în ceea ce priveşte cel mai bun prim 11 de la Campionatul European, în cadrul unui material realizat de Goal şi PUMA Football.

Doi colegi de la naţionala Italiei au fost incluşi printre preferinţele fostului atacant al celor de la Manchester City: Gigi Buffon şi Alessandro Florenzi, jucătorul celor de la AS Roma fiind indicat pentru postul de fundaş dreapta, într-o linie defensivă din care mai fac parte Sergio Ramos, Jerome Boateng şi David Alaba.

Cel mai bun prim 11 de la Euro 2016, stabilit de Mario Balotelli:

Gianluigi Buffon – Alessandro Florenzi, Sergio Ramos, Jerome Boateng, David Alaba – Paul Pogba, Luka Modric, Antoine Griezmann – Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Zlatan IbrahimovicComentarii