Diego Costa, Spania
Diego Costa, Spania

Diego Costa, absent din nou de la naţionala Spaniei

Diego Costa s-a accidentat în meciul de campionat Hull City - Chelsea 2-3 şi ratează meciul Spaniei cu Ucraina din preliminariile EURO 2016.
Articol scris de David Petre
23 martie 2015

Diego Costa va rata meciul Spaniei cu Ucraina din preliminariile EURO 2016 după ce a suferit o accidentare la coapsă în victoria echipei sale de club, Chelsea, scor 3-2 duminică după-amiază în deplasare la Hull City. Costa a părăsit terenul cu 15 minute înainte de finalul jocului, după ce oferise o pasă decisivă şi marcase un gol care îl readuce pe prima poziţie a topului marcatorilor din Premier League, la egalitate cu englezul Harry Kane.

Deşi situaţia medicală a lui Costa nu este deocamdată clară, selecţionerul Vicente del Bosque a decis să nu rişte şi l-a chemat la lot pe atacantul Malagăi, Juanmi, aflat la prima convocare la echipa mare a Spaniei.

Juanmi se va lupta pentru un loc de titular cu atacantul lui Juventus, Alvaro Morata, dar Vicente del Bosque are şi varianta folosirii lui Cesc Fabregas pe postul de 9 fals.

Diego Costa a ratat şi ultimele meciuri ale naţionalei iberice, disputate în noiembrie 2014, victoria cu Belarus din preliminariile EURO 2016 şi înfrângerea cu Germania, scor 0-1, într-un meci amical. Atacantul lui Chelsea a evoluat doar în două meciuri din actuala campanie de calificare şi a marcat un singur gol, în victoria 4-0 din Luxemburg.

Spania ocupă locul 2 în grupa preliminară C cu 9 puncte, cu 3 sub liderul Slovacia, şi urmează să întâlnească vineri pe propriul teren Ucraina, echipă care ocupă poziţia a treia a grupei cu acelaşi număr de puncte. Pe 31 martie, trupa lui Del Bosque va disputa un amical cu Olanda pe Amsterdam ArenA.Comentarii