Alvaro Morata
Alvaro Morata

Destinaţie nouă pentru Alvaro Morata, chiar înainte de Spania – Turcia

Real Madrid a decis să facă uz de opţiunea de răscumpărare a internaţionalului spaniol de la Juventus, în valoare de 30 de milioane de euro.
Articol scris de Florin Codreanu
17 iunie 2016

Atacantul spaniol Alvaro Morata „va reveni la Real Madrid”, anunţă cotidianul AS, care notează prezenţa agentului Juanma Lopez în Madrid la sediul clubului blanco. Conform informaţiilor prezentate de cotidianul madrilen, Alvaro Morata, care va fi titular în meciul doi al Spaniei de la Euro 2016 contra Turciei, va reveni din această vara la echipa care l-a crescut.

Real Madrid avea o opţiune de răscumpărare a internaţionalului spaniol în valoare de 30 de milioane de euro, o opţiune pe care a decis să o activeze, anunţă sursă citată. Impresarul fotbalistului a ajuns în cursul zilei de vineri la Madrid pentru a parafa noua înţelegere dintre Morata şi Real Madrid, dar conform cotidianului amintit, jucătorul nu ştie încă dacă va rămâne pe Santiago Bernabeu sau „va fi transferat la o altă echipa interesată de serviciile sale”.

Alvaro Morata se află pe lista a patru cluburi importante din Anglia: Arsenal Londra, Manchester United, Chelsea şi Liverpool, dar a trezit şi interesul parizienilor de la PSG, care-i caută încă un înlocuitor lui Zlatan Ibrahimovic. Ideea clubului Real Madrid este aceea de a-l recupera pe Morata pentru 30 de milioane de euro, pentru ca apoi să accepte una dintre ofertele venite pentru atacant pe adresa sa. Se zvoneşte că Arsenal şi Manchester United sunt dispuse să ofere 55 de milioane de euro pentru transferul vârfului naţionalei Spaniei. Morata, în vârstă de 23 de ani îşi doreşte să rămână la Real Madrid, însă viitorul său ar putea fi departe de Santiago Bernabeu.

Chiar înaintea meciului de astăzi dintre Spania şi Turcia, vârful născut la Madrid se va despărţi de Juventus Torino şi fie pentru puţin timp, fie pentru mai mult, se va întoarce la gruparea madrilenă. Real Madrid putea să-şi exercite opţiunea de răscumpărare în cazul fotbalistului până la data de 16 iulie 2016, însă oficialii madrileni au decis să execute această operaţiune mult mai devreme. Nu este exclus nici ca Morata să rămână în următorii 5 ani la Real Madrid, dar această opţiune poate fi luată în calcul doar dacă antrenorul Zinedine Zidane va opta pentru păstrarea vârfului naţionalei Spaniei.Comentarii