Didier Deschamps, selecţionerul Franţei
Didier Deschamps, selecţionerul Franţei

Deschamps: „România, o echipă bine organizată în defensivă”

Selecţionerul Didier Deschamps a prefaţat debutul Franţei la Campionatul European 2016, prin meciul de pe Stade de France din Paris cu România.
Articol scris de Răzvan Mitacu
10 iunie 2016

Franţa s-a impus pe teren propriu la Campionatul European 1984, respectiv Campionatul Mondial din 1998 şi va începe parcursul la Euro 2016 prin meciul programat în această seară cu România având mari aşteptări în ceea ce priveşte câştigarea trofeului în faţa propriului public. Totuşi, selecţionerul Didier Deschamps nu doreşte ca jucătorii săi să se gândească la performanţele înregistrate de iluştrii predecesori:

„Nu ne concentrăm pe ceea ce s-a întâmplat în 1998, a trecut multă vreme de atunci. Eu nu purtam acest costum şi nu aveam acelaşi rol.” – a declarat fostul antrenor al celor de la AS Monaco şi Juventus, în cadrul conferinţei de presă susţinută înainte de confruntarea care va avea loc pe Stade de France din Paris – „Fiecare jucător trăieşte aceste meciuri în felul propriu, dar tot ceea ce se întâmplă până la startul partidei nu trebuie să ne influenţeze starea de spirit. Trebuie să ne prgătim de meci fără presiune, fără să resimţim fragilitate.” – a continuat selecţionerul francez.

Didier Deschamps a discutat apoi despre primul adversar al reprezentativei gazdelor, naţionala României, pregătită de Anghel Iordănescu: „România este o echipă foarte bine organizată în defensivă, dar are de asemenea capacitatea de a bloca adversarul printr-un pressing avansat, care obligă la greşeală. Se bazează pe jucători rapizi şi tehnici, care pot face foarte repede tranziţia din linia de apărare în atac. Însă eu prefer să abordez jocul într-o manieră mai directă, chiar dacă acest lucru implică faptul că în mod inevitabil uneori ne vom asuma mai multe riscuri. Nu cred că pentru Franţa ar fi potrivit un stil de joc bazat pe o posesie prelungită pentru obosirea şi destabilizarea adversarului. Avem o echipă capabilă să accelereze pentru a crea pericol.” – a adăugat Deschamps, care mai apoi a concluzionat: „Cu siguranţă într-o astfel de competiţie majoră este nevoie să ajungi la un echilibru ideal între jocul ofensiv şi siguranţa din apărare, iar de-a lungul ultimelor noastre meciuri amicale ne-am concentrat pe eficientizarea blocului defensiv.”Comentarii