Dimitri Payet
Dimitri Payet

Deschamps, înainte de Franţa – Irlanda: „Payet merită toate laudele care i s-au adus!”

Didier Deschamps a răspuns întrebărilor jurnaliştilor francezi legate de Dimitri Payet, cel mai în formă fotbalist al Franţei la EURO 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
26 iunie 2016

Franţa – Irlanda este primul meci al zilei de duminică 26 iunie de la Euro 2016. Francezii vor încerca să obţină biletele spre sferturi în compania unui adversar care s-a calificat cu destul de mult noroc din grupa Italiei şi Belgiei. Înaintea jocului de la Lyon, selecţionerul Franţei, Didier Deschamps şi-a rezervat câteva minute pentru a răspunde întrebărilor jurnaliştilor francezi legate de Dimitri Payet, cel mai în formă fotbalist al „cocoşilor galici”.

Providenţial în partida cu România şi recidivist apoi printr-o nouă reuşită în poarta Albaniei, Payet a devenit unul dintre preferaţii fanilor francezi şi ai presei din această ţară: „Payet este un fotbalist extrem de important pentru noi, genul de fotbalist care poate face oricând diferenţa în favoarea noastră. Personal, sunt foarte mulţumit de felul în care a evoluat la acest turneu final. Din punctul meu de vedere, Dimitri merită absolut toate laudele care i s-au adus în această perioadă” a mărturisit Didier Deschamps, selecţioner al Franţei încă din 2012.

Totodată, fostul tehnician de la Juventus şi AS Monaco l-a şi avertizat pe fotbalistul de la West Ham cu privire la momentul bun pe care îl traversează în acest moment al carierei sale: „Din păcate, voi presa, uneori faceţi foarte mult bine, dar de multe ori şi mult rău. Presa oferă fotbaliştilor un statut, apoi îi deposedează fără prea mari probleme de acelaşi statut. Puteţi coborî un fotbalist şi îl puteţi urca în acelaşi timp pe cele mai înalte culmi. Tot ceea ce-mi doresc este că fotbaliştii mei să realizeze asta” a încheiat Deschamps.

Dimitri Payet a fost lăudat în cursul zilei de ieri şi de antrenorul de la Real Madrid, Zinedine Zidane, unul dintrei cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor: „Cu siguranţă, Dimitri Payet este în acest moment unul dintre cei mai important jucători din lume”. Payet s-a născut pe 29 martie 1987 la Saint Pierre în Reunion. A fost format de academia celebră a celor de la Le Havre şi a evoluat până la 29 de ani pentru AS Excelsior, Nantes, Saint-Etienne, Lille, Marseille şi acum West Ham United. Pentru naţionala Franţei a debutat în 2010 şi a strâns 22 de selecţii marcând de 5 ori.Comentarii