Daniele De Rossi, Italia
Daniele De Rossi, Italia

De Rossi: „Thiago Motta nu este inferior lui Baggio, Totti sau Del Piero”

Mijlocaşul Daniele De Rossi a susţinut o conferinţă de presă în cantonamentul Italiei de la Coverciano, înainte de Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
3 iunie 2016

În absenţa lui Marco Verratti, care va rata Euro 2016 din cauza unei accidentări, Thiago Motta va purta numărul 10 pentru Italia la turneul final din Franţa, ceea ce a dus la numeroase discuţii, controverse şi chiar ironii la adresa mijlocaşului celor de la Paris Saint-Germain, considerat a nu se ridica la nivelul jucătorilor care au îmbrăcat acest tricou în istoria naţionalei Italiei, precum Roberto Mancini, Gianfranco Zola, Roberto Baggio, Francesco Totti sau Alessandro Del Piero.

Daniele De Rossi este un alt jucător ce a evoluat la rândul său cu numărul 10, iar mijlocaşul în vârstă de 32 de ani al lui AS Roma a explicat presiunea care în mod inevitabil este asociată acestui tricou, precizând însă că Thiago Motta merită să primească această responsabilitate la Euro 2016: „Când am jucat cu 10 am primit acest număr fără să îl cer, dar devenise un caz geopolitic pentru ceea ce ar trebui sa reprezinte. Cred că nici Thiago nu l-a cerut, dar l-a acceptat deoarece este un băiat excepţional, care nu a creat niciodată probleme. Lumea care se distrează comparându-l cu alţi mari jucători ce au evoluat cu numărul 10 în trecut ar trebui să vină să se antreneze cu el şi să vadă cum atinge mingea înainte să vorbească despre un astfel de jucător care a câştigat totul cu echipele de club. Din punct de vedere tehnic, Thiago Motta nu este inferior niciunuia dintre marii campioni din trecut. Este un fotbalist diferit faţă de Baggio, Totti şi Del Piero, dar din punct de vedere tehnic nu le este inferior, dacă vrem să spunem adevărul.” – a declarat Daniele De Rossi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în cantonamentul naţionalei Italiei, la Coverciano.

Locul lui De Rossi în lotul pentru Campionatul European a fost incert până în ultimul moment, din cauza unei accidentări ce îl putea adăuga pe lista marilor absenţi de la turneul final din Franţa: „Faptul că nu m-am simţit sigur de convocare m-a determinat să mă concentrez şi mai mult pe condiţia fizică, iar acum pot să spun că este una optimă, în ciuda durerii la tendon cu care mă confrunt de mai multă vreme. Am simţit că trebuie să demonstrez la fiecare antrenament că merit să merg la Euro 2016. Am dat totul. Dar obiectivul meu principal nu este să fiu prezent în Franţa, ci să ajut Italia să câştige Campionatul European.” – a concluzionat Daniele De Rossi.Comentarii