Daniele De Rossi, Italia
Daniele De Rossi, Italia

De Rossi avertizează Italia: „Trebuie să ne concentrăm doar pe Irlanda, nu pe optimi”

Mijlocaşul Daniele De Rossi a discutat despre ultimul meci al Italiei din grupa E de la Campionatul European 2016, cu Irlanda.
Articol scris de Răzvan Mitacu
20 iunie 2016

Italia are parte de un final liniştitor în ceea ce priveşte faza grupelor, având deja asigurată prima poziţie a clasamentului înainte de ultimul meci, programat miercuri seara cu Irlanda, pe Stade Pierre-Mauroy din Villeneuve d’Ascq, cu Irlanda. Totuşi, experimentatul mijlocaş Daniele De Rossi atrage atenţia asupra faptului că Italia nu are voie să trateze cu superificalitate confruntarea cu oamenii lui Martin O’Neill:

„Partida cu Irlanda este inutilă? Fals” – a declarat Daniele De Rossi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după antrenamentul de astăzi al naţionalei Italiei – „Ar fi greşit să spunem aşa ceva, deoarece meciul este unul important. Nu ne gândim încă la numele adversarului din optimile de finală, trebuie să ne concentrăm doar pe Irlanda: vrem să terminăm grupa cu nouă puncte, iar dincolo de acest aspect meciul va fi important pentru ca jucătorii care au evoluat mai puţin până acum să poate fi la rândul lor protagonişti pe teren. Noi suntem cu toţii puţin egoişti, în manieră pozitivă, ne dorim fiecare să jucăm. Aşadar este bine ca toţi să poată primi minute pe teren”.

Italia a impresionat în special prin siguranţa evidenţiată de compartimentul defensiv, iar mijlocaşul celor de la AS Roma nu ezită să recunoască meritul celor trei fundaşi ai rivalei Juventus: „Barzagli, Bonucci şi Chiellini sunt cei mai buni din lume pe postul lor, sunt fenomenali. Omogeni, se completează ideal şi alcătuiesc o linie de apărare care oferă încredere întregii echipe. Pentru mine, în calitate de jucător care evoluează în faţa liniei de apărare, acest lucru este extrem de important, deoarece îmi permite să joc cu încredere, să fiu un atacant pe faza ofensivă şi un fundaş pe cea defensivă.” – a continuat Daniele De Rossi, citat de site-ul torinez Tuttosport.

„Trebuie să existe echilibrul potrivit atunci când se judecă sau se critică o echipă. Noi nu avem individualităţi care să atragă privirile, precum Hazard sau Ibrahimovic. Dar avem alte calităţi pe care alte echipe nu le au, ne bazăm pe un grup compact şi unit. La noi există un foarte mare echilibru între titulari şi rezerve, spre deosebire de alte echipe, care au în formaţia de start multe vedete, însă pe bancă nu au la dispoziţie jucători de acelaşi nivel.” – a continuat Daniele De Rossi, care mai apoi a fost întrebat dacă se consideră principala vedetă din lotul Italiei: „Nu, vedetele sunt altele. Inclusiv palmaresul scoate în evidenţă o vedetă, iar jucători precum Messi sau Ronaldo dau 50 de goluri pe an, în timp ce eu, Eder, nu ne putem apropia de aceste cifre. Aşadar este normal ca Messi şi Ronaldo să primească mai multă atenţie.” – a concluzionat experimentatul mijlocaş al celor de la AS Roma.Comentarii